Ja jestem już mocno uczulony na takie zachowania zarządu. Gram od powstania GPW i na takich zagraniach sporo kasy wtopiłem. Jeszcze nie zaczęli dobrze zarabiać a już 12 mln do podziału przy tym kursie. Strach się bać co będzie potem. 730 tys akcji darmowych potem następne.Wiem co z tymi akcjami darmowymi robią ludzie. Po każdej cenie wywalają. Ja spanikowałem i połowę tych akcji wywaliłem. Całe szczęście że odbił kurs bo bym resztę wywalił. Mogę Ci sporo spółek wymienić gdzie prezesi wywalili się na akcjonariuszy, fundusze zgnoili te kursy i do dzisiaj nie tykają tych spolek. Dlatego nasza giełda jest tu gdzie jest. Dla mnie zdecydowanie za duże premie na tym etapie. Zapamiętaj, jeszcze jeden podobny ruch i będzie po kursie. Fundy wywala je bez mrugnięcia okiem, analitycy już żadnej rekomendacji nie wydadzą a prezes przejmie cały zysk. Tak było z akcjami Karkosika, Krauzego, Czarneckiego, Wojciechowskiego, Kulczyka itd. Do dzisiaj te kursy zgnojone a fundusze ich nie tykają. Jest taka spółka na GPW, gdzie prezes wkleja informacje odnośnie spółki na forum bankiera i liczy że teraz wydyma leszczy, bo żaden fundusz (a było kiedyś kilka) już nie tknie jego akcji. Teraz liczy tylko na drobnicę, do tego doprowadził swoimi zagrywkami i sknerstwem. Oczywiście o podziale zysku nie ma mowy, tam tylko jest chwalenie się zyskiem i wszystko wyprowadzane w formie pożyczek i obligacji oraz pseudo inwestycji.  Bardzo uwierzyłem w Artifexa, mocno naganialem znajomych na nią a teraz wielki znak zapytania mi się zaświecił. Szkoda. Wydaje mi się że teraz może być długi trend boczny i wyczekiwanie na ruchy prezesa.