Ja nie będę podawał konkretnej kwoty, bo na tym etapie to wróżenie z fusów, ale wydaje mi się że dosyć istotny będzie odbiór Wittchen za granicą i to jak poradzą sobie nowootwarte salony np. W Niemczech i Austrii. Kraje zachodu umożliwiają uzyskiwanie większych marż, więc w przypadku dynamicznego wzrostu przychodów zagranicznych nie powinno być źle. Natomiast jeżeli nie będzie wyraźnego wzrostu to zysk w 24 będzie niższy niż 23. Wzrost płacy minimalnej istotnie uderzył w spółkę, a zwiększone dochody niektórych Polaków nie przekładają się na wyższe wydatki w zakresie odzieży i obuwia (także segmentu akcesoriów). Według danych GUS mamy tutaj spadek, pomimo tego że rok 2023 w zakresie sprzedaży detalicznej w Polsce wybitny nie był. Dodatkowo podwyżki cen energii. Ale są pozytywne światełka jak to, że Wittchen połowę przychodów uzyskuje z walizek, a biura podróży wykazują fenomenalne wyniki co pozwala wierzyć, że ten zysk dużo mniejszy nie będzie. Mój scenariusz bazowy to niewielki spadek zysku w tym roku.