CEOkrachu- w poprzednim poście mówiłeś, że nie muszą raportować. Teraz piszesz, że to bez znaczenia. To jak to w końcu jest?
Jak dla mnie ma to kolosalne znaczenie, czy musi raportować czy nie, bo jednak wpływa ich sypanie w widoczny sposób na kurs, a nikt mi nie wmówi że regularne oddawanie w rynek kilku tysięcy w jednej paczce to robota jakiejś drobnicy (ty zdaje się sądziłeś, że tak jest, ale to bez sensu). Tylko fundusze stać na przepalanie takiej ilości gotówki, bo to nie ich hajs, więc każdy zysk wykazany w statystykach działa na ich korzyść i przyciąga klientów. Zapewne gdyby tak nie sypnęli, to kurs latałby w okolicach 14-15 zł na dziś. No ale jak ktoś wywala setki tysięcy na poziomach 7-8 zł, to co się dziwić, ze powtarza akcje jak kurs wzrośnie już do 13 zł?
Nie wiem czy już się wysypali czy nie, bo nie maja obowiązku raportować tego. Ale mówienie, że wyszli na 100% jak robi to Pan bankrut jest jak dla mnie wróżeniem ze szklanej kuli, no chyba że poda mi jakiś raport Value, w którym mają podany swój portfel inwestycyjny na chwile obecną, wtedy uwierzę.
Ja generalnie jestem im wdzięczny, bo dzięki temu zwiększyłem swój pakiet dwukrotnie.