Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: zmiany w Orphee

Tak wygląda obraz walki o władzę i reakcja rynku. Nic nie jest tak jak miało być, stąd zniecierpliwieni i zawiedzeni zaczynają opuszczać pokład - na razie spokojnie, bez wyścigów. Kurs opada, bo mało jest tych, którzy wierzą i nie boją się zaryzykować.
Moim zdaniem trwa właśnie porządkowanie grupy - wewnątrz wszystko musi zostać poukładane na nowo, każdy musi znać swoje miejsce i zadanie. Każdy musi jednak ustąpić, bo niestety postawa Cormay'a nie wróży niczego dobrego. Płocica i spółka muszą dogadać się z Tuorami (choć to szkodniki, to jednak też muszą mieć swój udział w spółce, bo wieczne przepychanki rozmontują grupę i zostanie z niej kamieni kupa).
Opuszczanie pokładu teraz to MOIM ZDANIEM błąd - spółka jest wyceniana na tyle, ile prawdopodobnie ma pieniędzy w kasie. Do tego wartość likwidacyjna to około 1,90zł, wszystkie inne wyceny też już są wyższe. Orphee nie generuje (chyba) strat, rozwija się (chyba) nadal organicznie. Warunkiem wzrostu kursu jest dojście do porozumienia, a tutaj potrzeba ustępstw (niestety), choćby niewielkich.
Wiem, że trudno jest spojrzeć chłodno na sytuację, kiedy coraz mniej na koncie, wewnątrz spółki wojna, na zewnątrz (Diesse) wojna, a znikąd pomocy.
Ja uważam, że poziom 2,50zł jest atrakcyjny. Niestety rozpad grupy może wchodzić w grę, sprzedaż Orphee przez Cormay również może wchodzić w grę, a Orphee to zwykły dystrybutor bez jakiś rewelacyjnych produktów czy patentów. Osobiście w to nie wierzę, ale tutaj nie zdziwi mnie już nic.
Ja kupuję - wy zróbcie co chcecie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.