Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Zjazd na 1,5- do małego miki

Dnia 2012-06-12 o godz. 16:45 ~Flame napisał(a):
> Jezu, ale ze mnie inwestor, czego sie nie złapię to wtapiam
> :(
Chyba czas zapomnieć i giełdzie, a ewentualne nadwyżki
> wrzucać na lokaty.
Żal mi siebie.
To moje wyznanie!

Czasami po prostu bezpieczniej kupić akcje firmy, która regularnie zwiększa zyski co roku, niż ryzykować kupno firmy, której może biznes wypali.
Na giełdzie jest trochę firm, które są w tym regularne. Zwiększają rokrocznie przychody, zyski, płacą dywidendy i co ważne uczciwie traktują drobnych.
Wystarczy poszukać trochę.

P.S.
Czasami jednak taki interes jaki na Aton może wypalić i mogą być niezłe pieniądze, kwestia tylko , jak duże ryzyko i ile ewentualnie pieniędzy jesteś w stanie poświęcić.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.