mroczny półprawdy piszesz - w zeszłym roku spekuła posiadała 100% papiera i kiedy pojawiła sie informacja z końcem kwietnia kto wiedział/przypuszczał/zaryzykował to w lipcu kiedy sprzedawał lub zaczął widziec co z kursem sie dzieje był wygranym - dlaczego? bo spekuła napompowała kurs bo mogła - taki jest rynek NC dla 99% spółek i tak była postrzegana przez ociagajacych sie z wejściem.
Fidera kupiła z duzym dyskontem bo wlazłą za gruby hajs - lockup dodatkowo ułatwiał spekule najpierw zarobic a potem zbierać bo częśc z nich ma zapewne dostęp do informacji niejawnych dla ulicy ;) - na NC nikt z KNF-u tego nie sprawdzi bo wałki sa potężne (choćby wzrosty o wiele procent zanim espik sie pojawi) a chcących być sygnalistami przy zamkniętym kręgu osób "pomiatających kursem" nie ma nikogo.
Uwolnienie części papiera NIE SPOWODUJE zwiekszenia płynności automatycznie - tutaj decyzja nalezy do tych którzy "wiedzo wincyj" - moim zdaniem wszystko jest już poustawiane i rozgrywanie GNS-a jest rozpisane na pół roku - zapewne pomału zacznie sie czyszczenie (po to między innymi podpsianie umowy o audyt - zapewne jeden z punktów wymagań GPW) relacji w akcjonariacie ;)
Nie wiem kiedy cos się zacznie ale siedząc na róznych spółkach kilka tematów temu rozpisałem jak ja to widzę.
Krótko - spekuła tak długo będzie rozgrywac i trolować aż kurs nie zacznie bytc atrakcyjny dla koigos z GPW bo NC tak naprawde "fundy z kasą" nie ruszają.
Teraz jak widze kiedy "moje przepowiednie" sie sprawdziły (jak zwykle teatralny spadek zamiast technicznego - mega wzrosło to i mega spadło - typowe dla NC - mimo że spółka ma 1,8 mld kapitalizacji ;) ) to nagle jest wysyp troli spadkowych co to spzredali na górce i teraz chca odkupić ;) - jakie to przewidywalne...
Niedawno kiedy Mareen wieszczył 13,8 jak przebije to spka podrosnie to sobie z dziubków spijali a gdy wlazłem i rzekłem czas na spadek to wrzask jak w piekle potepionych, bo im przeszkadzam w spzredazy bo za wiele kapitału do upłynnienia a trzeba czasu a tu jakiś Zeus już PO ;) i za szybko za wcześnie ...
Krótko - kurs będzie spadał i nie chodzi o nawis papiera za 10 groszy bo to argument z toupy (kiep ten kto nie kupił za 120 groszy).
Ja swoje wiem i choć czasem nie zdąże ze wszystkim w idealny dołek to spekulacja w longu to umiejetność wyuczona - polecam naiwnym ktorzy wierzą w intuicję - macie kilka innych spółek (choćby cparowych) ktore rokuja bardziej bo "sa tanie" obecnie - nikt wam leszcze od razu wchodzić z 20-30 tysiącami ale 4-5 koła przy wzroście 3-5x w ciagu kilku lat pozwoli wam na zabawy na spokojnie i lajcie z dźwignia na innych rynkach bez obaw o utrate kapitału w kilkanaście dni sum które teraz zarabiacie w rok rzyzykując zaledwie kilka% kapitału ...