i znowu zero merytoryki; to ze okres obrachunkowy zostal przesuniety ze styczen-grudzien na kwiecien - marzec nie ma najmniejszego znaczenia w kontekscie osiaganych wynikow ktore powtarzam od dluzszego juz czasu wykazuja z kwartalu na kwartal znaczna progresje we wszystkich istotnych pozycjach (przychody, zysk operacyjny, zysk brutto i netto); jezeli tak cie ciekawi dlaczego to zrobili to zadaj pytanie skierowane do zarzadu a otrzymasz wyczerpujaca informacje; wedlug mnie chodzi o inne spolki z grupy w tym zagraniczne chocby hiszpanska tecresa gdzie okres rozliczeniowy jest wlasnie taki, ale nie wiem tego na pewno i jest mi wszystko jedno bo podkreslam jeszcze raz najwazniejsze sa dla mnie liczby a te z kwartalu na kwartal sa coraz wyzsze;
ponadto, jako jedna z nielicznych spolek choc nie ma obowiazku co miesiac raportuje vol kontraktacji w danym miesiacu co choc po czesci moze byc jakims wskaznikiem co do przyszlych wynikow, a to ze ich raport roczny zostanie opublikowany po 3 miesiacach od zakonczenia ostatniego kwartalu jest niestety norma w polsce i nie dotyczy tylko mcr a wszystkich spolek nad czym i ja boleje bo uwazam ze to skandal; kiedy pojawiaja sie raporty roczne w ktorych uwzgledniony jest 4 q - w okolicach konca marca, czyz nie?); kiedys raport za 4 kwartal byl podawany normalnie po 1,5 miesiaca od jego zakonczenia ale od kiedy zmieniono regulacje prawne w sprawozdawczosci spolek zrezygnowano z podawania raportu za 4 kwartal na rzecz raportu za caly rok no i mamy to co mamy, nad czym tak ubolewasz; ale jeszcze raz powtarzam nie dotyczy to tylko mcr, a wszystkich spolek;
kupno linii technologicznej jest waznym elementem strategii spolki; jasne ze przystosowanie jej do produkcji plyt ogniochronnych potrwa, nawet i rok ale po jej uruchomieniu mcr zanotuje skokowy wzrost przychodow z tego segmentu oraz zyskow jak smiem tweirdzic bo obecnie podobne plyty musza kupowac u konkurencji;
i na koniec, spolka spada na niskich obrotach bo cena jest zbijana pod srednia za 3 i 6 miesiecy ktora jest istotna dla finasowego ktory obejmie nowa emisje;
to tyle w tym temacie i przestan juz sie osmieszac swoimi wywodami na temat mcr;