hmmm umiesz liczyć P/E tak pytam bo 450 nie wiem jak Ty to liczysz :-)
450 ??
Trzeba patrzeć do przodu a nie do tyłu to co było już nie wróci pamiętaj
Patrzysz na P/E kiedy to Gasstro było zamknięte :-) i chciałeś napisać nie 450 tylko podejrzewam że 45
na ten moment masz P/E na poziomie 30 wiesz ile będzie wynosić P/E jak będzie 200-300k zysku za 3 kwartał a tak naprawdę to od 3 kwartału zaczęły pracować lokale na 80% wcześniej 50% i to nie cały kwartał bo zamknięte
spółka mimo zamknięcie branży zarabiała co kwartał wiele lokali zostało zamkniętych klienci przechodzą do nich
Poczekaj aż otworzą własna restauracje w Kielcach 360 metrów we własnym lokalu nie wynajmowanym wiesz ile może tylko ten jeden lokal zarabiać rocznie 0,6 mln zł spokojnie ( we własnym lokalu odchodzi płacenie czynszu 25 tys. miesięcznie jak nie więcej za taki metraż czyli masz blisko 300 tys. oszczędności dodatkowo drugie tyle spokojnie zysku wyciągnie
wiesz jaki będzie P/E przy zysku 1 mln zł podpowiem Ci 5
jeśli teraz mamy 200k zysku przy ograniczeniach i dojdzie z 300k zysku za drugie półrocze ( a może więcej ) to będziesz miał P/E na poziomie 10
Trzeba też umieć liczyć jeżeli teraz wartość firmy to 5 mln zł a spółka ma dwie nieruchomości warte około 4 mln zł 4 działki warte około 1,2 mln zł Browar 1,5 mln zł
dodatkowo jak zaczną produkować piwo własne i sprzedawać je w lokalach to rentowość wzrośnie
patrz bardziej do przodu niż na to co było