Re: zarząd wake up!
Autor: ~Szad [78.88.204.*], 2012-06-12 18:16
Transakcje giełdowe odbywają się poprzez system Warset http://www.gpw.pl/system_notujacy do SSI nie trafiają te pienądze tylko do GPW S.A. To tą spółką sponsorujesz a nie SSI
----------------------------------------------------
ktoś ma problem ze zrozumieniem rynku kapitałowego, może ja więc wyjaśniam co mam na myśli jeśli sie mylę niech jakiś miszcz mnie poprawi:
kupując akcje jakiejkolwiek spółki robię to z założeniem że ich kurs wzrośnie. Rosną kursy akcji spółek które się rozwijają i zarabiają albo przynajmniej zarabiają albo chociaż rozwijają aczkolwiek nie wlicza się w to "rozwijają i ogłaszają niewypłacalność" jak np. PBG. jeśli te warunki będą spełnione mogę ryzykować własnymi ciężko zarobionymi pieniędzmi ALE MUSZĘ MIEĆ ZAUFANIE do tego co spółka podaje w raportach i tego co mi prezes mówi osobiście np na targach "akcjonariat". Czas pokazał że w przypadku SSI prawda nie jest taka oczywista jak by sie wydawało ani jak bym tego oczekiwał. skutek tego jest taki że mimo atrakcyjnych poziomów ja NIE WŁOŻĘ W SSI JUŻ ANI ZŁOTÓWKI. nie ma znaczenia czy te pieniądze daję fizycznie spółce czy odkupuję papiery od anonimowego gościa i istnieją tylko jako zapis w kpwig. no może jak zarząd wyłoży porządne pieniądze i zakupi co najmniej za bańkę zmienię zdanie, te łzy co to prezesowa ostatnio wydała mnie mnie przekonują. ilu jest takich jak ja?