Forum Giełda +Dodaj wątek
Po pierwsze... Niestety, główną słabością akcji (nie działalności) tej spółki jest brak płynności. Wystarczy 1tys. akcji (a czasami nawet mniej), aby zaliczyć dolne widełki. Reszta zrzutu to już idąca za tym presja. Cieszy, że dzieje się to przy bardzo niskim wolumenie.
Po drugie... sprawa z firmą Serigstad na dzień dzisiejszy nie pomaga. Miała być sprzedaż w 2013 roku 30 szt. linii, a dowiadujemy się, że to tylko umowa ramowa (cyt. e-mail z wpisu ulfi [83.29.167.*] 2014-05-09 22:58) i że sprzedano 1 szt. w celach testowych. Brak konkretnych zamówień spowoduje jeszcze spadki, jeśli jednak tak jak piszą w czerwcu je podpiszą, to wzrost na akcjach będzie konkretny.
Dziś niestety nie ma pod co rosnąć i niecierpliwi (ze stratą) odchodzą szukając innych spółek na których można odrobić straty. Taka jest giełda. Chodzi o zarabianie, a nie o sentymenty.

Ja przyznaję (i może przez to wystawię się na kpiny) jestem tu z sentymentu. Lokując w niej swój kapitał dałem tej spółce szansę. Wierzę w możliwości tej spółki. Podoba mi się poszerzanie asortymentu i rozwój i tym upatruję jej dobrą przyszłość, a co za tym idzie WZROST MOJEGO KAPITAŁU.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
STAPORKOW 0,91% 4,46 2026-01-23 16:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.