Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  130,06 zł , zmiana od tamtej pory: 57,93%

Re: Zapisy Dlaczego nic nie dostałem?

Faktycznie, teoretycznie powinieneś mieć na rachunku 1 akcje

Zapis 20 szt
Redukcja 94,13%
Przydział 5,87% = 20*5,87%= 1,1734 itd

ale możliwe że istnieją zapisy w WEO mówiące o minimalnej licznie akcji przydzielanych, mało kto czyta 500 - 600 stron WE ale pewnie gdzieś tam jest taka wzmianka.

Generalnie to na przyszłość taka rada, w momencie gdy jest rozgrzany debiutant na rynku to trzeba tak zorganizować kasę żeby ogarnąć jak największą kasę.

U mnie zapis na 1960 akcji, dostałem 115 szt i sprzedałem na debiucie zarabiając netto 18,79% także jak na 2 tygodnie blokady środków uważam że nie najgorzej, ryzyko było minimalne.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DIAG -5,21% 205,40 2025-09-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.