Dnia 2025-06-14 o godz. 21:33 com_trader napisał(a):
> Dnia 2025-06-14 o godz. 12:29 sa3i napisał(a):
> > Dnia 2025-06-14 o godz. 11:10 com_trader napisał(a):
> > > Dnia 2025-06-14 o godz. 05:59 sa3i napisał(a):
> > > > Dnia 2025-06-13 o godz. 23:01 com_trader napisał(a):
> > > > > Dnia 2025-06-13 o godz. 09:11 ~Ted napisał(a):
> > > > > > Nie rozumiem czemu rynek jeszcze nie dostrzegł tej spółki?
> > > > >
> > > > >
> > > > > Bo Zarząd (i główny akcjonariusz przy okazji!) robi cuda, by od spółki odstraszać, a potencjalnie zainteresowanych dezinformuje polityką PR.
> > > > >
> > > > >
> > > > > com
> > > >
> > > > nasuwają mi sie tu 2 pytania....po 1sze po co to robi a po 2gie w takim razie jaki jest sens na silę kupowac akcje, trzymac je skoro taka plityka ... to kurs wieksze szanse,ze pojdzie na 2 zl niz wroci na 7-8 ... tez byl czas, ze by;a u mnie wiara w to, ze pojdzie na 10+, ale powoli przestaje wierzyc w tą spolke :-( fundy tez niespecjalnie sie rankiem interesuja, mimo iz jest bardzo tani .... no chyba, ze ktos te akcje skupuje i sie niebawem ujawni jakis tajemniczy inwestor z 5% glosow ...
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > Ad. 1) Wydaje mi się, że pilnowanie kursu powiązane z nieuzasadnionymi logicznie powrotami do bazy (a często poniżej niej) ma na celu umożliwienie komuś (słupy?) taniego skupu, ale nie tyle w samych dołkach (bo tam często brakuje realnych wolumenów na podaży), co w gwałtownych i silnych falach wzrostowych, które pojawiają się raz na jakiś czas skutkując kilkudziesięcioprocentowym wzmocnieniem kursu i znacznymi wzrostami wolumenów.
> > > Bo takie upodlenie kursu zawsze powoduje na wzroście jakąś podaż...
> > >
> > >
> > > Ad. 2) Nie zgodzę się z Tobą co do stwierdzenia, że szanse na to, że spadnie na 2 zł są większe niż to, że wzrośnie na 7-8 zł (czy nawet wyżej) - uważam, że logika i matematyka stanowczo przemawiają za tym drugim scenariuszem a pytanie nie brzmi "czy" tylko "kiedy".
> > >
> > >
> > > com
> >
> > no wlasnie com ... kiedy? xD zeby sie nie okazalo, ze do emerytury trzeba czekac na jakies wieksze wybicie xD ja tu nie stawiam ze na pewno wieksze szanse ze pojdzie na 2 niz na 10... po prostu na ten moment tak sie wydaje, ze 2 bardziej realna ... zaraz minie rok jak kosztowal 8 i od tamtej poryw zasadzie caly czas spada.....
>
>
>
>
> To prawda... od 8 zł kurs prawie cały czas spada - a właściwie jest tłamszony.
> A kiedy winda w górę?
> Nie wiem, ale zrobię wszystko (łącznie z pójściem na jawną i otwartą wojnę) by Zarządowi nie kalkulowało się dłużej przeczołgiwać długoterminowego akcjonariatu.
>
>
> com
dawaj com, w tobie cala nadzieja ;-) w przypadku ranka co jest dziwne ani fundamenty, ani at sie nie sprawdza ;-/