Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  69,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: zapakowałem rokite jedziemy, jeszcze tu mnie nie było wiec jeste

Nie wczytywałem się jakoś dokładnie w projekt uchwał, ale po powierzchownym spojrzeniu na treść moje wrażenie jest takie, że kluczowa zmiana to dopuszczenie nowych 'niefinansowych' kryteriów według których przyznawane są premie. Myślę, że zarząd nie wierzy, że jest w stanie zwiększyć EBITDA (które jest obecnie obowiązującym kryterium) i szuka obejścia, żeby dało się przytulić premię. Jak to nie jest jakiś wynik negocjacji zarządu z akcjonariuszem większościowym, to obstawiam, że zmiany nie przejdą (bo kto to widział dawać premie jak spółka ledwo zysk robi).

A czy premia to pieniądze, czy dodrukowane akcje, to sprawa drugorzędna (zakładając, że ich wartość jest porównywalna z dotychczasowymi premiami a nie wzięta z kosmosu). Pieniądze na premie, które będą zastąpione akcjami, zostaną w kasie i będzie można je wydać na inne rzeczy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PCCROKITA 1,02% 69,00 2025-11-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.