Dnia 2022-11-16 o godz. 13:37 mroz napisał(a):
> (...)
> upsss naszym przyjaciołom z ukrainy się niechcący wymsknęły dwie rakietki i zaden system nie zadziałał a amerykański samolot zwiadowczy widział ze one lecą - państwo z dykty ma obronić tak strategiczny zakład buhaha :) ,....
o tym , że po "strategicznym" dla obronności kraju jakim jest tzw, "hold" snw nikt płakać nie będzie ,... to wiadomo nie od dzisiaj
A , że mógł to być wypadek tzn. rykoszet części rakiety przeciwlotniczej (przeciwrakietowej) wystrzelonej przez ukraińców , która po zderzeniu z ruską rakietą zmieniła w sposób niekontrolowany i trudny do przewidzenia trajektorię mówił jeszcze wczoraj prof. D. Boćkowski z Uniw. w Białymstoku jako expert od obronności .
Żadne państwo nawet Izrael nie ma możliwości w 100% zabezpieczyć całego swojego ( o wiele mniejszego przecież) terytorium , tam też ochraniają tylko Tel-Awiw, czy Jerozolimę , a nie pole z kukurydzą , czy gaik oliwny , czy zakład produkujący sztuczną skórę mało komu potrzebną ,....
A na 'walorku' zgodnie z planami stabilnie w dół ,... a co to będzie po raporcie tradycyjnie już "świetnym" ? ? ?
Ps.
A zakłady . to można tu robić np. KIEDY się tu pojawią GROSIKI ????
Ja obstawiam jeszcze w tym roku , ale mnie się nie śpieszy mogę poczekać