Witaj,
Nie licz na żadne sensowne wytłumaczenie. Na BLI polityka informacyjna jest bliska zeru. Informują jedynie o tym o czym muszą choć i to nie zawsze....
Od lat przy spółce przewijają się głównie trzy nazwiska - ZIentara, Wandzel i Bauer. To są osoby od których najwięcej zależy. W BLI, ScanMedzie, Soho,.... Altus to też oni...
Niestety wg mnie ich działania są na szkodę spółki.
W zeszłym roku posunęli się tak daleko, że ludzie nie wytrzymali i zaczęło się robić głośno i nich. Interweniowało nawet SII - Stowarzyszenie Indywidualnych Inwestorów. Niestety nawet oni nie dostali sensownych wyjaśnień. Sprawa miała się oprzeć o prokuraturę lecz dziwnym trafem wszystko ucichło.... Panowie mają pieniądze, znajomości więc i pewnego rodzaju władzę. SĄ BEZKARNI.
BLI kiedyś było potężną spółką mającą niesamowite aktywa. Kiedyś istniał tam ambitny program "Premii za sukces". Regularnie wypłacali sobie te premie. Na dzień dzisiejszy nadal ta ekipa rządzi. W miedzy czasie z 1 BLI powstało wiele pospółek, zrobili mnóstwo interesów. Każdy wydawał się dziwny i podejrzany. Co mamy na koniec? Po tylu latach łatwo już zobaczyć ku czemu prowadzą ich działania...
Pytania mogą być nawet wiele ale one niestety pozostaną bez odpowiedzi....
Tak jak wcześniej nie było prostych, sensownych odpowiedzi tak i teraz nie będzie....
Ostatnio pojawiło się info o niestosowaniu ładu korporacyjnego. W tej informacji podano iż będzie jeszcze mniej informacji o tym co się dzieje i po co. A akcjonariusze swoje pytania mogą sobie w D wsadzić.
Prokuratura powinna zająć się tą spółką dawno, dawno temu.... Niestety musieli by być to również specjaliści finansowi.
Spółka traci od tal. Kwartalne raporty to rozpacz... Z kwartału na kwartał A w wywiadach nasi zarządzający to mistrzowie świata. Redaktorzy są nimi zafascynowani.
Proste pytanie. Czy zarządzający spółką to barany którym nic nie wychodzi? Bo przecież do takiego wniosku można by dojść patrząc do jakich wartości spadła wycena BLI. Otóż nie to mistrzowie, bo ich kapitał własny rośnie do niesamowitych rozmiarów. ALTUS który do nich należy tak dobrze się ma, że ma aspiracie godnego wejścia na giełdę...
Ale proste pytanie, czy zwykli akcjonariusze, Ci najlepsi, długoterminowi zarobili na tej spółce?
Proszę spojrzeć na wykresy długo terminowe..... A trzeba dodać, że na ogół są one sfałszowane na skutek połączenie NFI Zachodniego z PRO. Strata zachodniego była by dużo większa....
Spójrzcie na wykres historyczny i oceńcie sami działania mistrzów:
http://mojeinwestycje.interia.pl/wykres?wlid=211&porow=&rdz=0&wsk=1&okresy=5200&rn=1&typ=0&skala=0&srednia=1
Ps. Z jednej strony mam wrażenie, że pluję we własne gniazdo z drugiej strony jednak niech ludzie mają świadomość co tu się dzieje.... Niestety ale ta spółka to swojego rodzaju "UKŁAD ZAMKNIĘTY".
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje, że coś tu się kiedyś zmieni. Niestety źle piszę o tej spółce od lat i mam ku temu powody...