To samo zrobili z dywidendą od spółki KĘTY. Powinna być wypłacona 04.09 a wypłacili dzień później.
Ewidentnie coś ostatnio nie gra w XTB.
Napisałem w tej sprawie do IR z grupy Kęty i oto odpowiedź jaką otrzymałem:
"Szanowny Panie, Dziękuję za informację. Procedura wygląda w ten sposób, że spółka przesyła środki na pokrycie dywidendy na rachunek wskazany przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych (KDPW) a następnie KDPW przesyła środki na poszczególne rachunki. O problemie w XTB czytałem na forum Bankier.com ponieważ kilka osób skarżyło się na brak wpłaty podczas, gdy inne biura dywidendę przelały na rachunki klientów. Proponuję zatem złożyć reklamację zgodnie z procedurami biura i gdyby biuro nadal w oficjalnej formie informowało, że brak przelewy wynikał z zaniedbań spółki, będę wdzięczny za taką informację (skan pisma). Proszę również o informację, czy otrzymał Pan środki dzisiaj. Pozdrawiam Michał Malina Dyrektor ds. Relacji Inwestorskich Grupa Kęty S.A."
Jeśli więc twierdzą w XTB w rozmowie na czacie, że nie otrzymali środków od spółki na wypłatę dywidendy to musicie sobie sami odpowiedzieć czy to prawda czy zwykła ściema.
Pozdrawiam