Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: XSYSTEM --BEZPARDONOWA GRA ...

Opal masz przyzwoity pakiecik i po tej cenie nie oddasz. Znam innych którzy tez maja pakieciki czyli w pozostałych rekach zostało w mojej ocenie jakieś 100-150 tys. akcji. Skoro to taki śmieć to zamiast zabijać się przy sprzedażny ko 70 groszy niech oddadzą po 61 groszy i będzie spokój. Ja skupiłem spory pakiecik trochę powyżej złotówki i w tej cenie chętnie wezmę (ostatnie newsy spółki podobają mi się i dobrze o niej świadczą).
Wiec jeśli są zawiedzeni którzy chcą oddać niech oddają w poniedziałek po 61 groszy i idą z kasą w inne spółki, które rosną i dadzą przyzwoicie zarobić. I nie liczę ze ta spółka zaliczy wkrótce windę w górę. Ja wchodzę w spółki na 1-3 lat z założeniem w efekcie mam mieć średnioroczną stopę zwrotu 50%.
I proponuje w poniedziałek cenę 61 groszy. We wtorek może będzie już tylko 50 groszy. Więc zmęczonych tym śmieciem zapraszam w poniedziałek do wywałki po 61 groszy.
I aby nie było że podkręcam. Ja z natury jestem oszczędny i płacę za coś tyle ile uważam że należy zapłacić . Przykładowo - lubię absoluta bo po nim nie ma kaca. Więc czekam aż market zrobi promocję tak jak przed świętami po 49,90 za litr i biorę wtedy parę kartonów na zapas na pół roku. Bo obniżka 20% daje po zdyskontowaniu spożycia w czasie przez pół roku 50% stopę zwrotu w skali roku od normalnej ceny 60 zł.
Tak samo z akcjami - jak jest promocja biorę hurtowo. Jak postawie zlecenie kupie po 61 gr. 50 czy 100 tyś. to zaraz KNF będzie to analizował.
A tak a nóż Tysk jednak został źle oceniony, jest wkurzonym inwestorem który ma 50 czy 100 tyś. akcji i chce z nich wyjść a rynek nie pozwala. Więc składam jemu i innym ofertę na poniedziałek po 61 groszy.
Mogli oddać przed świętami i wejść np JWC i być już ponad 30% do przodu. Rozumiem ich wkurwienie i brak cierpliwości.
Dlatego chętnie odkupię tego śmiecia. przed świętami skupowałem innego śmiecia - EAP. Aktualnie rozważałem IPC, LUG lub XSM - padło na XSM (IPC ma lepsze parametry ale zbyt wystawione na ryzyko kursowe i zyski w każdej chwili mogą się zmienić w straty, wiec przy moim horyzoncie inwestycji zbyt duże ryzyko, a LUG nie wiem czy będzie wstanie powtórzyć wynik patrząc na dane historyczne i znacznie gorsze parametry choć ciekawa branża).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XSYSTEM 0,00% 0,04 2018-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.