Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  215,00 zł , zmiana od tamtej pory: 160,47%

Re: Wywiad z prezesem

Czesc Vigoci ( nie mylic z Bigoci) dla mnie sytuacja jest jasna
Handel detaliczny mozna pominac. Mali tu praktycznie nie handluja.
Moze jest nas z dziesieciu :) wtedy obroty ,rzedu 2 akcje :) Ulica czeka na jakies rozstrzygniecia i komunikaty.
Skup jednak trwa w teno oto sposob jak dzis. sru i za 400tysiecy kupione.
Ktos zadecydowal ,ze okolo 2016 warto wejsc i dal sobie na to troche czasu . Moze cala transakcja za pare milionow jest umowiona i tak stopniowo realizuje sie nia ,by wyjsc na zalozona z gory srednia.
Ile to bedzie trwalo pies wie.
Gdy sie zastanawiam ,dlaczego nie spada nizej ( ja bym tam dokupil ),jednynie sensowne co mi przychodzi do glowy jest to, ze umowili sie na jednak na jakies dolne ograniczenie ,po ktorym beda brali/oddawali pakiety.
Slowem  nie pozostaje nic innego jak sie przygladac i czekac na spelnienie tych wszystkich zapowiedzi , o ktorych mowi szefostwo.
Ja w dalszym ciagu , uwazam ich za powaznych facetow ,ktorzy nia paplaja jak malolaty ,zeby zarobic na jakas bryke.
Pewnie dla fundow rozstrzygajaca w ciezkich czasach jest dywidenda,Jezeli ktokolwiek ma wiedze tajemna co do nowej produkcji i jej realizacji to raczej oni. Nam powiedza gdy juz wszystkie transakcje beda podopinane. Bo wyobrazcie sobie jak by to wygladalo ,gdyby papier kosztowal np. 250 a tu nagle leca pakiety po 215. Musza pilnowac ,zeby ta rozbieznosc nie miala miejsca.
Dlaczegonie lutna np. od razu 10 tysiecy papiera ? i byloby po ptakach nie wiem.Byc moze musieliby sie ujawnic?.Gdy spojrzec na zmiany w akcjonariacie ...wydaje mi sie ze ktos doszedl ,chociaz tu Alex jest fachowcem ,nie chce mi sie sprawdzac.
Z tego wywiadu podoba mi sie ,ze  staraja sie o azje bardziej .W USA sa mocni, jednak takie tuzy jak Katepilar ,tez cienko przeda i kto wie czy nie musza przesowac zamowien nawet ,gdy dla nich to jest kieszonkowe. Ma racje prezes, mowiac , ze w ciezkich czasach warto oszczedzac kupujac najlepsza technologie. Z drugiej strony jezeli Firma mowi: bedziemy mieli niedlugo nowy produkt ,lepszy i nie drozszy to gdybym byl magazynierem  tez bym poczekal na ten nowy za te sama forse..wtedy zarobia na ilosci sprzedanych detektowow itp.
Ale sie rozzewnilem..
pozdro.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VIGOPHOTN -4,44% 560,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.