Czesc Vigoci ( nie mylic z Bigoci) dla mnie sytuacja jest jasna
Handel detaliczny mozna pominac. Mali tu praktycznie nie handluja.
Moze jest nas z dziesieciu :) wtedy obroty ,rzedu 2 akcje :) Ulica czeka na jakies rozstrzygniecia i komunikaty.
Skup jednak trwa w teno oto sposob jak dzis. sru i za 400tysiecy kupione.
Ktos zadecydowal ,ze okolo 2016 warto wejsc i dal sobie na to troche czasu . Moze cala transakcja za pare milionow jest umowiona i tak stopniowo realizuje sie nia ,by wyjsc na zalozona z gory srednia.
Ile to bedzie trwalo pies wie.
Gdy sie zastanawiam ,dlaczego nie spada nizej ( ja bym tam dokupil ),jednynie sensowne co mi przychodzi do glowy jest to, ze umowili sie na jednak na jakies dolne ograniczenie ,po ktorym beda brali/oddawali pakiety.
Slowem nie pozostaje nic innego jak sie przygladac i czekac na spelnienie tych wszystkich zapowiedzi , o ktorych mowi szefostwo.
Ja w dalszym ciagu , uwazam ich za powaznych facetow ,ktorzy nia paplaja jak malolaty ,zeby zarobic na jakas bryke.
Pewnie dla fundow rozstrzygajaca w ciezkich czasach jest dywidenda,Jezeli ktokolwiek ma wiedze tajemna co do nowej produkcji i jej realizacji to raczej oni. Nam powiedza gdy juz wszystkie transakcje beda podopinane. Bo wyobrazcie sobie jak by to wygladalo ,gdyby papier kosztowal np. 250 a tu nagle leca pakiety po 215. Musza pilnowac ,zeby ta rozbieznosc nie miala miejsca.
Dlaczegonie lutna np. od razu 10 tysiecy papiera ? i byloby po ptakach nie wiem.Byc moze musieliby sie ujawnic?.Gdy spojrzec na zmiany w akcjonariacie ...wydaje mi sie ze ktos doszedl ,chociaz tu Alex jest fachowcem ,nie chce mi sie sprawdzac.
Z tego wywiadu podoba mi sie ,ze staraja sie o azje bardziej .W USA sa mocni, jednak takie tuzy jak Katepilar ,tez cienko przeda i kto wie czy nie musza przesowac zamowien nawet ,gdy dla nich to jest kieszonkowe. Ma racje prezes, mowiac , ze w ciezkich czasach warto oszczedzac kupujac najlepsza technologie. Z drugiej strony jezeli Firma mowi: bedziemy mieli niedlugo nowy produkt ,lepszy i nie drozszy to gdybym byl magazynierem tez bym poczekal na ten nowy za te sama forse..wtedy zarobia na ilosci sprzedanych detektowow itp.
Ale sie rozzewnilem..
pozdro.