Forum Giełda +Dodaj wątek
Tak widziałem tę informację o zwiększeniu zaangażowania przez DWS.
Miałem o tym pisać. Uprzedziłeś mnie.
W czasie hossy tego typu spółki ja k Tup są moim zdaniem wyceniane 4x wartość księgowa
Oczywiście na dzień dzisiejszy jest to bardzo daleka przyszłość no ale jakieś założenia trzeba przyjąć.
Miłym zaskoczeniem dla mnie jest zysk w 2 kw spółki Roda w czasach jakie mamy obecnie. Może nie jest ona szczególnie istotna w portfelu Tupu ale gdyby udało się utrzymać zyski w kolejnych kwartałach to może powróci ponownie próba sprzedaży. Roda jest w portfelu tak trochę przy okazji (Modena) i nie potrzebnie "zajmuje czas" zarządu.
Nic w raporcie nie wyczytałem o projekcie Bydgoszcz.
Przypominam iż z końcem roku upływa czas na zapłatę 25 mln +odsetki od firmy OPAL.
I tu wielka niewiadoma czy pieniądze wpłyną na czas. Oczywiście transakcja jest zabezpieczona ale tak z ciekawości nie wiem jak brak zapłaty wpłynął by na wynik finansowy? Może ktoś kto zna się lepiej na rachunkowości na to pytanie odpowie.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALTA 2,58% 1,59 2026-01-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.