Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: wyniki za 4q???

mariusz powiedz mi jedno czym jest zysk Veno ze sprzedaży udziałów w Carbonie wobec akcjonariuszy swojej zależnej spółki? Nie oszukujmy się Veno co prawda ma zależne spółki ale to nic nie zmienia... Veno nadal jest nierentowne. Powiedz mi jeszcze dlaczego spółki zależne są droższe od macierzystego Veno?

Vision to prawda sprzedał studio ale jasno i wyraźnie określił powody dlaczego tak zrobił. Ponieważ ta działka była nie rentowna i spółka nie widziała tutaj powodów do utrzymywania tego typu miejsca powstawania kosztów. Informacje na ten temat możesz przeczytać w raporcie.

Pytasz czy znalazłem coś nowego? Tak, przychody i zyski. Nie zapominaj o tym że Vision obejmie udziały w Magmie, wykupiła segment rynku brytyjskiego odnośnie sprzedaży tv, realizuje program pt. Bug Muldoon we współpracy z Magmą. Niestety nie mogę powiedzieć o nowościach więcej ponieważ nie widzę struktury przychodów operacyjnych, więc w zasadzie nie rozumiem twojego pytania o nowości?

Bądźmy mariusz rzetelni.

Twoje słowa "dawcy kapitału" niepokoją mnie odnośnie tej rzetelności... nie mniej jednak przesyłam pozdrowienia. I zapraszam do rozmowy. Niebawem podam maila bo to miejsce jest do bani dla rzetelnej rozmowy...

Odnośnie zysków Veno... jeżeli jedynym źródłem zysków jest sprzedaż udziałów swojej spółki zależnej to ja z całym do ciebie szacunkiem nie widze powodów do radości.. niepokoi mnie taki rozwój sytuacji z tego powodu że posiadam pp i nie wiem co z nimi zrobić. Sytuacja na Veno w porównaniu do Visiona jest nie klarowna i w zasadzie nie wiadomo czego można się spodziewać. Przypominam o incydentach z odwoływaniem walnego, wychodzeniem większościowych, zmianie porządku projektów uchwał na walnym... co ponadto, pojawiające się zdjęcia, gra informacjami spekulacyjnymi o zakupie Vipera. Powiedz co się tej spółce do tej pory udało zrobić a co dotyczy jej core busines?

Powiem tak kiszka... nie mniej jednak proponuje spokojnie czekać na dalszy rozwój wydażeń i pochamowanie w tego typu osądach. Jeszcze raz pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.