Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,75 zł , zmiana od tamtej pory: -40,00%

Re: wyniki IIIQ

Gdy zobaczę 400 tyś zł to ja jestem skłonny tyle płacić

bo dla mnie C/Z na poziomie 15 dla takiej spółki plus gotówka to jest wyznacznik optymalnej wyceny  czyli

400*15 6 mln zł  plus 1mln gotówki 7 mln wycena  czyli  1,44 zł dlatego 1,2 zł to ciągle będzie okazja do zarobku rzędu 20%

Zgadzam się z Tobą, że aby kupować akcje po 1,2 zł trzeba mieć plan rozwoju i widzieć rozwój spółki w najbliższych 2-3 latach i wzrost kursu nie do 1,44 zł tylko 3-5 zł

ile spółka musiałaby zarabiać aby akcja mogła kosztować 5 zł ?? proste liczenie 25 mln zł /C/Z15  1,6 mln zł  a w mojej ocenie otwierając nowe lokale spółka ma szanse tyle zarabiać w przyszłości

400 tyś zł zysku netto to jest bardzo ostrożna wycena bo spółka ma szanse zarobić dużo więcej wszystko zależy od wyników za III kwartał  

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MAXIPIZZA 15,38% 0,45 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.