Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  17,93 zł , zmiana od tamtej pory: 63,97%

Re: Wyniki i dywidenda

no raczej że w górę. ja dziś też wyprzedałem inne pozycję z 2 % stratą i po 9 kupiłem dodatkowy pakier po 17.00. oni mogą mieć w tym roku 40 mln zysku netto, znacznie więcej niż oczekiwałem, a mam przeanalizowaną tą spółkę od a do z. Kapitalizacja powinna być w okolicach 600mln przy takich poziomach zysku (ok 28 zł kurs). oczywiscie nie jutro czy po jutrze. Muszą być kolejne miesiące tak dobre jak 1q. ale będą prezesowa to mówiła dziś. Myślę że po każdych kwartalnych wynikach będzie taki wystrzał. w zeszłym roku za 2q 16 mieli 6,7mln zysku. w tym na bank będzie dwa razy tyle. przychody będą po raz pierwszy powyzej 100 mln zł.Do tego ta dywidenda 1,2 zł co najmniej te 20 groszy jest powyżej oczekiwań. ostatnio szukałem ciekawych typów bo zamykałem inne pozycje z zyskiem i de facto miałem kilka JSW na bank ma potencjał bo 500 mln netto za 1q powinni wyrobić więc też będzie szał. Ursus mi odejchał i tak sobie popatrzyłem dziś rano na wyniki i pomyslałem ze jest tu na ferro potencjał co najmniej 50% do końca 2017, zwłaszcza że dane z gospodarki są bardzo dobre, rekordowa produkcja i sprzedaż detaliczna. PKB za 2 q tez może okazać sie że bedzie 4%. wszzystko sie układa i nie ma co myśleć nad innymi. Przynajmniej ja tak uważam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FERRO 0,65% 31,00 2026-02-20 12:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.