Dnia 2011-11-15 o godz. 23:34 ~Niki napisał(a):
> Oczywiście, że wyniki są słabe, nawet bardzo słabe. W
> sposób kompletnie nieudolny pomijasz to, że prognozy były
> przedstawiana bez uwzględnienia przejęcia Fasenko (i RusOil
> też) czyli były dla samego BDG oraz nie chcesz przyznać, że
> Q3 jest zdecydowanie gorszy od Q2, co i tak każdy widzi. A
> wiesz dlaczego Q3 jest gorszy od Q2? Głównie z dwóch
> powodów: amortyzacja wartości firmy (mają słabego machera
> od finansów co najwyraźniej nie za bardzo się orientuje co
> zrobić z tą wartością firmy) i drugi powód, to, że wyniki
> Fasenko za Q2 zostały zrobione aby wypłacić 2 mln USD za
> zarządzanie, z których część wróciła do spółki jako zapłata
> za akcje nowej emisji. Jednym słowem pękła bania. Mówiłem,
> że dla mnie kluczowe będą wyniki za Q3, szczególnie wyniki
> Fasenko i wyszło na moje, niestety. Ale idź do Mendela i
> Broader'a to oni - zgodnie z zasadą "daj
> mi dowolną liczbę a wytnę ci każdy numer" zrobią
> ci analizę, z której zapewne wyjdzie, że wyniki za Q3 są
> wprost rewelacyjne.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kompletne bzdury,bzdury i jeszcz raz bzdury!!!
1.~Niki ("Oczywiście, że wyniki są słabe, nawet bardzo słabe. W sposób kompletnie nieudolny pomijasz to, że prognozy były przedstawiana bez uwzględnienia przejęcia Fasenko (i RusOil też) czyli były dla samego BDG oraz nie chcesz przyznać, że Q3 jest zdecydowanie gorszy od Q2, co i tak każdy widzi".)
ad1.Wyniki są dobre,bardzo dobre i ty czytasz z czegoś tajemniczego a ja czytam z raportu za III kwartał .........http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=23817&ncc_index=BDG&id_tr=4.............
Tam masz chłopie narysowane dwa słupki-przychody za II i za III kwartał i napisane jest
("Grupa Kapitałowa Broad Gate S.A. na koniec III kwartału 2011r., zrealizowała skonsolidowane przychody ze sprzedaży w wysokości 28.127.551PLN, z których przychody za sam III kwartał 2011r., wyniosły 13.606.776PLN. W III kwartale 2011r., nastąpił 61,8% wzrost wartości przychodów w porównaniu do kwartału II 2011r., kiedy to wynosiły one 8.408.573PLN.Na koniec III kwartału 2011r., zysk Grupy ze sprzedaży kształtował się na poziomie 1.629.588PLN, a zysk operacyjny wyniósł 1.948.178PLN, co oznacza, że Grupa realizuje rentowność sprzedaży (ROS) na poziomie 6,93%. Rentowność sprzedaży na takim poziomie można uznać za satysfakcjonującą, gdyż przy danym poziomie przychodów umożliwia ona sprawne działania spółek z Grupy. Jeśli natomiast chodzi o wynik finansowy netto Grupy, który na koniec kwartału III 2011r., wyniósł 1.054.944PLN, to należy wskazać, że na jego poziom wpłynęły dwa czynniki; po pierwsze zrealizowanie ujemnych różnic kursowych w związku z rozliczeniem transakcji nabycia spółki RusOil oraz naliczenie odpisu amortyzacyjnego od wartości spółki Fesenko w łącznej wysokości 596.087PLN za okres od daty nabycia spółki (tj. 28.12.2010) do dnia bilansowego (tj. 30.09.2011r.). Zgodnie z zasadami rachunkowości, dokonuje się amortyzacji wartości goodwill spółek zależnych. Wartość goodwill Fesenko wynosiła na koniec III kwartału 2011r., 7.947.828PLN i powstała w związku z ostatecznym rozliczeniem transakcji zakupu tej spółki.")
To w/g ciebie 60% wzrost przychodu za III kwartał w porównaniu z II kwartałem to jest żle?Dalej będziesz otumaniał ludzi zdaniem,że III kw był bardzo słaby w porównaniu z II kw.?
Tu też napisano dlaczego za III kwartał jest taki zysk.Rozliczono Fesenko i rozliczono RusOil co i tak musiano zrobić.W IV kwartale i następnych już tych rozliczeń nie będzie.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.~Niki ("A wiesz dlaczego Q3 jest gorszy od Q2?" )
ad2.Powinno pewnie ~Niki brzmieć tak ("A wiesz dlaczego Q3 jest lepszy od Q2?")
a dlaczego tak jest wystarczy przeczytać dokładnie cały raport.
3.~Niki ("Ale idź do Mendela i Broader'a to oni - zgodnie z zasadą "daj mi dowolną liczbę a wytnę ci każdy numer" zrobią ci analizę, z której zapewne wyjdzie, że wyniki za Q3 są wprost rewelacyjne.")
ad3.Nie trzeba tu nic wycinać jak a dokładnie przeczytać i jest całkowicie odwrotnie co piszesz i nie ironizuj,że wyniki "rewelacyjne" a dobre a co będzie w IV kwartale i w całym 2012 roku to przeczytaj.......http://www.parkiet.com/artykul/1080022.html.........Oczywiście to jest prognoza.
~Niki,ile podłości i zaciętości trzeba mieć w sobie aby twierdzić,że III kw. był dużo słabszy od drugiego.Jeszcze jedno zapomniałem.
4.~Niki ("W sposób kompletnie nieudolny pomijasz to, że prognozy były przedstawiana bez uwzględnienia przejęcia Fasenko ")
ad4.W ubiegłym roku tak ale w tym artykule już tak .......http://www.parkiet.com/artykul/1031141.html...........
Przeczytaj ~Niki dokładnie ale jak już się prześpisz po nocnej zmianie obydwa raporty za III kwartał i nie siej fermentu.........
http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=23815&ncc_index=BDG&id_tr=4
http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=23817&ncc_index=BDG&id_tr=4