Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,90 zł , zmiana od tamtej pory: 191,14%

Re: Wynik skupu - 670 tys. akcji

Nie odnosicie się do kwestii merytorycznych. Chcecie
tu sobie każdej niewygodnej opinie nadać jakaś łatkę ludzi z Cedrobu. Serio? Odnosicie się do personaliów ja piszę o enerdze sądzie głosowaniu szansach proporcjach a wy na to jedynie odnosicie się do osoby. Najpierw piszecie o tym że jakieś dudy mają 10 procent co okazuje się zwykła propagandą. Byliście pewni że żaden delisting tu wam nie grozi. Co oczywiście dziś okazało się kolejna manipulacja bo musieli by się zgłosić wszyscy akcjonariusze na walne co oczywiście jest niemożliwe ale tu zaraz ktoś napisze że przegłosujecie ich. Scenariusz to 3 lata procesu i kurs 8 zł. Tak ktoś wyżej ma rację jak tu siedzi 10 lat to cóż tam jeszcze 3 lata. No ale nie każdy tyle siedzi . Jak ktoś kupił niedawno to po co tu siedzieć jak za 2 lata kurs będzie w tym samym miejscu. Jeśli wejdzie się w jakieś porozumienie to będzie na pewno zobowiązanie do niesprzedawania akcji do końca procesu. To zabawa dla tych co siedzą tu faktycznie 10 lat. Ja myślałem że doraźnie można będzie coś ugrać liczyłem na przymusowy albo podwyższenie ceny jeszce jedno nie ukrywałem. Czekam jeszce na ogłoszenie walnego na wyniki głosowania i czy rzeczywiście ktoś zaskarży uchwałę. Bo oczywiście powiecie że działam dla Cedrobu ale może być tak że samo wyjście z giełdy bez procesu mogło by się okazać bardziej korzystne . Jak wyjdą z giełdy zaczną się pewnie wstępne rozsyłane propozycje. Skoro macie organizacje jesteście zorganizowani to po co wam proces o delisting ?? Co wy tym uzyskacie? Co wam daje giełda jak tu nie uzyskacie już odpowiedniej ceny bo nikt nie kupi spółki co wisi delisting ogromna przewaga większościowego . Która spółka wzrosła w trakcie takiego procesu ? Nikt i nawet jeśli wygracie to nie uzyskacie ceny godziwej tylko uzyskacie pozostawienie na giełdzie a wtedy kto to kupi ? Jak jest konflikt z większościowym który może kombinować emisjami podkupyeaniem powolnym akcji , nikt za to nie zapłaci wam tyle co chcecie. Jedynym podmiotem od którego się dostanie coś więcej niż 8 zł moze być cedrob. Po co ten proces o delisting. Lepiej wyjść być zorganizowanym robić już proces właściwy o cenę wyjścia . Bo na razie możecie zrobić tylko proces o delisting nie o cenę . Za 3 lata okaże się że wygraliście i co dalej ? Nie dostajecie 20 zł tylko zostajecie na GPW. Więc pytanie kto zapłaci wtedy wam za akcję jak teraz nie ma chętnych . Cedrob będzie kombinował podbierał akcje może jakieś emisję może pożyczki będzie robił sam dla siebie tak robią inni.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GOBARTO 5,50% 23,00 2025-10-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.