Cześć, spółkę obserwuje nie od dziś i pozwólcie, że wypowiem się trochę na jej temat.Historię spółki przedstawiłem w innym wątku.Ostatni wpis do KRS jest z 15 marca 2021 roku, mówi o zakończeniu postępowania naprawczego przez zatwierdzenie układu.Po tym fakcie, w kwietniu pewien inwestor-manipulator zaczął sprzedawać akcje wystawiając każdego dnia na sprzedaż po 50k akcji PKC.W momencie kiedy kurs doszedł do poziomów niższych niż 20gr sypacz odpuścił.Posiadając akcje kupione po 22gr sam się wystraszyłem tych ruchów ale później doszedłem do wniosku, że właśnie taki był cel - wystraszyć po to aby słabe ręce oddały.Początek maja kilka dni spokoju i następnie rajd na ponad 45gr. 31 maja spółka przekazała do wiadomości publicznej raport roczny za 2020 rok przy okazji ujawniając rąbka tajemnicy na temat przyszłej działalności spółki.Rajd się zaczął 17-18 maja czyli przed przekazaniem raportu(31 maja).Po tym fakcie możemy założyć, że ten inwestor jest insajderem. Nawiązując do raportu to zarząd wyraźnie napisał cyt.”W związku z powyższym Spółka prowadzi zaawansowane rozmowy z podmiotami zainteresowanymi zakupem małych ”przyszpitalnych” urządzeń dedykowanych do termicznego przekształcania odpadów medycznych w tym odpadów zakaźnych. Aktualnie trwają rozmowy z tymi podmiotami mające na celu ustalenie m.in. ilości odpadów, wydajności urządzeń, niezbędnych i wymaganych zezwoleń na terenie na którym miały by stanąć urządzenia etc.”. Od tej istotnej informacji minęło kilka miesięcy, przez ten okres czasu kurs ponownie osunął się w okolice 20gr.W ostatnich dniach na arkuszu od czasu do czasu można zobaczyć dziwne zagrywki np. z rana test arkusza, ktoś wystawia na sprzedaż 100k akcji PKC, blokowanie prawej strony batonami(straszakami).Przypomina mi się sytuacja z iAlbatros(obecnie Satis) jak był po 30gr, podobny schemat.Nadchodzi czwarta fala covid-19 możliwe, że coś jest na rzeczy.Względem wykresu maksymalnego to Aton jest dalej na minimach.Obroty nie są zadowalające ale to właśnie dzięki małemu zainteresowaniu spółką łatwiej jest analizować ruchy.Jedynym minusem są notowania z podwójnym fixingiem, które zdecydowanie utrudniają analizę transakcji.Mam nadzieje, że za niedługo dowiemy się nieco więcej na temat dalszego losu spółki i, że ta informacja wpłynie pozytywnie na kurs.
Pozdrawiam cierpliwych;)
PS. jeśli ktoś ma pytania to zapraszam na prywatny komunikator: https://disc*ord.gg/PvMNtFtPcu
pomiędzy literką "c" a "o" usunąć *