O czym Wy gadacie.. CP zszedł poniżej 5%, został mówiąc delikatnie wyprowadzony w pole. Jeśli uważają, że cena za niska to muszą zebrać sporo więcej niż to co mają - czyli kolejne 5-6% minimum.
Jeśli tego nie robią - a będzie wiadomo wkrótce, bo muszą zaraportować przekroczenie progu 5%, to znaczy, że nic tutaj nie wskóramy. Nie będzie szybowania pod niebiosa.
Poza tym tak na ludzki rozum - jeśli by ktoś wierzył w szybowanie pod niebiosa, to czy kurs znajdowałby się na poziomie poniżej wezwania? 6,22-23? Przecież na upartego można teraz skupić dobrych kilkadziesiąt tysięcy acji i przytulić te 6-7gr na akcji (minus podatek). A jednak jakoś drzwiami i oknami nie walą nam inwestorz na tak łątwy zarobek, a co dopiero na te "szybowania pod niebiosa".
Zgadzam się, że cena w wezwaniu to oszukaństwo.. Jestem tu od dobrych kilku lat i krew by mnie zalała, gdybym nie uśredniał co jakiś czas.. A i tak jak widze za mało uśredniłem ;/ Ale większych wzrostów tu nie spodziewałbym się zważywszy na powyższe argumenty.