Szkoda ze dopiero teraz co poniektorzy widza to co mądrzy ludzie pisali od dwóch lat.
Wtedy najłatwiej było uznać ich za oszolomow, naganiaczy na spadki itp.
Tu mechanizm jest prosty, spółka miała potężne zobowiązania, których nie splacila. Przegrała wszystkie sprawy, a pisanie o tym ze długi sa nienalezne jest kłamstwem i nadużyciem. Tu nie ma za co spłacić obligatariuszy, wierzycieli i dlatego taki ruch.
Zarząd wyprowadził do siebie (bardzo czytelnie i łatwo do udowodnienia przez prokuratora) cały majątek uciekając przed wierzycielami i akcjonariuszami.
Nie ma dla nich żadnego ratunku, nie ma dobrego ruchu. Składam jako akcjonariusz zawiadomienie do prokuratury na poprzedni i obecny zarząd za niegospodarność, działanie na szkodę spółki, wyprowadzenie majątku etc... z wnioskiem o naprawienia szkody. Nie będę sie bawił w sady gospodarcze, bo to sie mija z celem. Tylko wyroki karne, sa w stanie uspokoić moje sumienie.
Niestety obecny zarząd (pan prezes) jest osoba niezrownowazona i ubezwlasnowolniona jeśli na WZA mówi ze prawnicy sprawdzają gdzie podziałów sie 14 mln? On jest tak samo winny jak Bartel i Macenowicz. Działa z nimi wspólnie i w porozumieniu, gdyby tak nie było, to zamiast "sprawdzać" sam złożył by zawiadomienie do prokuratury na działania poprzedniego zarządu. Tylko w ten sposób mógłby uniknąć kary, a tak jest tak samo winny jak poprzedni prezesi.
Pan Bartel jest obecnie prezesem spółki Nowa Sed Found (nie wiem czy dobrze napisałem) a ta spółka to........ stary Global VC! Ma tam rownież poprzez Sequoie (jw:) ok 33% akcji. A ze Sequoia jest kontrolowana przez p. Bartela już ja ustalilem, a prokurator zrobi to bez trudu. I aktywa sie znajda.
P.S.
Nie wierzcie ze spółka ma zajęty rachunek w związku z tym nakazem na ok 1 mln. Tu znowu kłamią. Jeśli twierdza ze sie odwołali to nie maja zajetego rachunku. Więc albo maja zajęte wszystko z jakiegoś innego prawomocnego wyroku (pisało sie ze komornik sprzedawał ich akcje?) albo po raz kolejny kłamią a prawda jest taka ze tam nie ma z cżego zapłacić tych 33k na odsetki dla obligatariuszy.
Ja tak jak napisałem składam zawiadomienie do prokuratury, nie mam obligacji a tym którzy je maja proponuje pozew zbiorowy przeciwko zarządowi.
To tyle co mam do powiedzenia, wiem ze zaraz zarząd i pracownicy NCA (doradca na NC, a prezesem Bartel:) zaczną mnie dyskredytowac, ale jakoś mnie to nie martwi.
Z panami Bartelem, Macenowiczem i Kossakowskim będę sie spotykał w prokuraturze i sadzie.