Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,90 zł , zmiana od tamtej pory: 82,76%

Re: Wycena cd

Dnia 2018-07-04 o godz. 09:07 ~bip napisał(a):
> Popełniłem posta troche naiwnie licząc ze wywoła on merytoryczną dyskusje dotyczącą ceny waloru. Informacje, które w nim umieściłem są ze sprawozdań finansowych, wiec uznaje ze oddają rzeczywistość. Sadziłem ze dowiem się czegoś ciekawego o spółce co może mieć wpływ na obecny poziom kursu (może cos o suszy na Ukrainie, kosztach spółki itd.). Nie pisałem ze kurs wzrosnie o pierdyliard procent albo ze pociag odjedza. Dyskusji się nie doczekałem natomiast otrzymałem  świetną poradę inwestycyjną „To bierz kredyt, sprzedaj samochód, zastaw mieszkanie i bierz akcje AGT PKC jak to taka perla” wraz z głęboką analizą sytuacji Spółki „Spółka może być dobra, ale ponieważ większość ma Jurij to duży się nią nie zainteresuje”, następnie komentujący zdradził swoja strategię inwestycyjną  „ No chyba ze zacznie płacić dywidendę, wtedy sam chyba bede bral te akcje pkc.” Całe szczęście ze kolega się ubezpieczył stwierdzeniem ze Spółka może być dobra i że chyba będzie kupował akcje. Jednym słowem ogromne dzięki - przemysle to!!!!

Ale o czym tu dyskutowac skoro wszystko jest jasne.
Raporty 2 razy do roku zamiast 3. Zero informacji o tym co sie dzieje w spolce. Akcjonariusz wiekszosciowy to prezes z Ukrainy. Wg raportow wszystko jest cacy, ale co z tego skoro to spolka z Ukrainy z wiekszosciowym udzialowcem z Ukrainy bez kontaktu z akcjonariuszami? Spolka sobie niezle radzi, zarabia i nie dzieli sie zyskiem. Czyli zarobic mozesz tylko na kursie akcji ktory spada. Dlaczego? Bo taka teraz sytuacja na gieldzie. A ze dochodza ryzyka zwiazane z Ukraina to to dodatkowo doluje spolke. Hossa ktora byla na swiecie ominela naszego banana.
Mozna kupic, zakopac, zapomniec. Ale te akcje byly juz po 1zl, teraz sa po 3. Jak znowu beda za 1zl to czy ktos kto kupil za 3 to zniesie, jest na to gotowy? Albo ktos kto kupil za 5, 6 albo 7?
Nie ma podstaw do tego by spadalo na 1zl, ale tez nie ma podstaw by spadlo na 3zl a spadlo. O ile nie ma jakiegos trupa w szafie to przed ta spolka jeszcze swietne czasy, ale czy to bedzie za pol roku, czy za dwa lata to diabli wiedza i czy w miedzyczasie kurs spadnie jeszcze bardziej tez trudno powiedziec. Ja tam wole ewentualnie wsiadac do pociagu w biegu i stracic te 10% zysku niz co tydzien patrzec jak trace 5% kapitalu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGROTON 1,10% 5,50 2026-01-23 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.