Co takiego sie nie spełniło? Zapowiadali powstanie marki konkurencyjnej asortymentem do Semilaca i jest. Mamy nawet innowacyjny na światową skalę skład bazy grafenowej. Obiecali i spełnili obietnicę, ze będą szukali zastosowan grafenu w tej branży. Rozpoczęto badania nad sposobem wprowadzenia grafenu do lakierów donoaznokci ale Panowie i Panie....tego sie nie robi z dnia na dzień. Nawet jesli uda sie to osiągnąć potrzebne są badania, certyfikaty bezpieczeństwa stosowania. Na to potrzeba czasu. Kto w temacie siedzi długo ten wie ile trwało atestowanie bazy z grafenem. A przecież nie ma pewności, ze te kwantowe nano kropki grafenowe uda się stworzyć i że to coś pomoże w implementowaniu grafenu do lakierów. Ja sie nad tym problemem pochyliła na tyle ile mogłem i wiem ze to nie jest proste. Tym bardziej jesli to sie uda to chylę czoła przed naukowcami. Co do drugiego aspektu a mianowicie marketingu: to jak skutecznie jest prowadzony zobaczymy w nadchodzących wynikach. Ja jestem niemal pewny że nie wszystko jeszcze idzie pełną parą ale wiem że na pewno będzie lepiej niż po trzecim kwartale. Któryś z forumowiczów nieustannie tu Powtarza że spółka prawdopodobnie nie ma pieniędzy na zatowarowanie że magazyny świecą pustkami. Pytam zatem po co otwieraliby kolejne kanały dystrybucji, nawiązywali współpracę z kolejnymi hurtowniami w kolejnych województwach gdyby nie mieli czego tam wstawić? Każdy z nas może mieć swoje wątpliwości swoje obawy ale też i swoje nadzieje. Ja osobiście uważam że ta spółka się rozwinie i zdobędzie część tego ogromnego rynku zarówno w kraju jak i za granicą ale na to potrzeba czasu. Nie od razu Kraków zbudowano. Jeśli ktoś miałby ochotę zarzucić Zarządowi że nie wysyła naszego grafenu w kosmos albo jeszcze nie wiadomo gdzie Pragnę powiedzieć że gdyby był na walnym to by słyszał na własne uszy jak pan Artur mówił: najpierw rozwiniemy branżę kosmetyczną a potem zajmiemy się grafenem technologicznym. Oczywiście byłoby miło gdyby znalazła się firma z zewnątrz która sama by przyszła i powiedziała chcemy wasz grafen do produkcji swoich produktów ale takiej firmy na razie nie ma albo przynajmniej o tym nie wiemy. Także na razie radzę wszystkim nieco ochłonąć i poczekać na wyniki.
Pozdrawiam