sprawdź jaka spółka prowadzi postępowanie egzekucyjne przeciwko DTP.
Następnie sprawdź powiązania tej spółki.
Dodaj do tego niechęć MG do przedłożenia list płac pracowników w kancelarii komorniczej.
I co wyjdzie ????
Do tego kupowanie czasu poprzez chęć wypuszczeniu akcji CUBEITG i dokapitalizowania spółki.
Spółki, która najprawdopodobniej ma większe długi niż planowane wpływy z emisji,
Spółki, która nie ma ludzi do pracy i nie mówcie mi, ze ludzie się znajdą. Można próbować podkupywać dobrych pracowników, ale jak się ma kasę - MG jej nie ma.
Spółki, która na dzień dzisiejszy oprócz dwóch umów ramowych nic konkretnego nie ma - przynajmniej niczym się nie chwali.
A umowy ramowe to tylko tylko umowy ramowe.
Rzekoma sprzedaż Kutnowskie, która to ma poprawić płynność finansową.
Przeczytaj warunki transakcji - za ile to faktycznie mam pójść.
Sprawdź KW i zobacz co tam się dzieje.
Dodatkowo:
Sprzedaż niektórych spółek.
list intencyjny z 12.07.2017
i kilka innych drobnych faktów.
Jak dla mnie to wszystko jest gra na czas i wyprowadzenie wszystkiego co się jeszcze da.
Nie rozumiem tylko jednego.
Wszystkie dotychczasowe postępowania przeciwko MG były prowadzone w oparciu o czyjeś przypuszczenia, podejrzenia, itp. Z większości z nich, dzięki drobnym prawnikom, MG mógł wyjść lub wychodził bez większych strat.
Dziwi mnie fakt pójścia "na wojnę" z pracownikami UoP. To jest ewidentne złamanie prawa podlegające pod prokuraturę i odpowiedzialność karną. Z tego raczej będzie trudno się wybronić. Machina urzędnicza jest powolna, ale działa. Trudno będzie zamieść takie coś pod przysłowiowy dywan.
Jak jeszcze prasa zwęszy krew to może być ciekawie.