Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,62 zł , zmiana od tamtej pory: 6,77%
Dnia 2025-06-07 o godz. 16:57 ~jj napisał(a):
> Dnia 2025-06-07 o godz. 13:05 ~Muminek napisał(a):
> > Trudno przewidywać, o co chodzi. Dobrze jednak rozpatrywać scenariusze zarówno te gorsze jak i lepsze :-)
> > Mało wiem o spółce NTC, ale jestem pewien, że wiedzą o spółce IDH więcej niż ja i inni jej drobni akcjonariusze. No i NTC chyba nie działa na swoją niekorzyść ? Taka jest logika. Oczywiście, że chciałbym, żeby niedługo wartość księgowa IDH była 1,5 zł / akcję a najlepiej więcej. Trzeba jeszcze poczekać na dalszy rozwój sytuacji. Sama spółka IDH jest dość niepewna jak dla mnie, ale przeszła restrukturyzację w 2023 roku i ostatnie 3 raporty kwartalne są dość optymistyczne (i coraz lepsze).
>
> Możesz podać przykłady realizacji inwestycji IDH, bo nic nie mogę znaleźć i prezes podobno nie potrafi również udzielić takiej odpowiedzi?

Właśnie niestety nie, gdyż sam nie wiem (ale przychody jednak mają...). Szczerze mówiąc, gdybym coś wiedział, to bym dokupił akcji a tak to trochę strach, bo... nie wiadomo co będzie. Ja nawet pisałem (może ktoś jeszcze też pisał - nie wiem) do prezesa, który szybko mi odpisał, ale takie ogólniki, które są też w raportach przekazane. A prosiłem konkretnie o podanie 3 ostatnio realizowanych inwestycji. Zatem sytuacja mocno niejasna (dlatego też nie mam za dużo tych akcji). Jeśli ten zakup akcji IDH przez NTC nie jest jakąś "ciemną" sprawą, to wtedy uważam, że to może być dobra informacja ponieważ może oznaczać, że IDH w krótkim czasie złapie jakieś znaczące umowy / kontrakty.

Na forum IDH też zadałem kiedyś pytanie, czy ktoś widział budowę sygnowaną głównym wykonawstwem przez IDH albo czy widział ich jako podwykonawcę i nic sensownego mi nie odpowiedzieli. Mimo wszystko zapewne ktoś coś wie, tylko nie chce napisać.
Nawet trochę myślałem, żeby na WZA jechać, ale jednak ze względu na dużą odległość do Warszawy nie mam ochoty ryzykować, że odjadę z niczym.

Podkreślając jeszcze raz, co raczej prawdziwe i ważne - NTC kupując sporą część akcji IDH nie powinno działać na swoją niekorzyść i jednocześnie powinno to oznaczać, że IDH jest na początku nowej (lepszej) drogi.

Tego nam wszystkim życzę :-)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NTCAPITAL 0,00% 0,66 2025-10-03 15:11:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.