Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  21,80 zł , zmiana od tamtej pory: -47,06%

Re: Witam na pokładzie!

Nie miałem za bardzo czasu, żeby coś więcej napisać o Spółce to macie! Coś dla nowych! Jeżeli coś pomyliłem to proszę niech mnie ktoś poprawi z obecnych akcjonariuszy!

AB Inter Rao Lietuva (IRL)

Opis Działalności:
Operuje na rynku energii elektrycznej w regionie bałtyckim i jest jednym z największych niezależnych dostawców energii na Litwie. Zarządza jedną z największych w regionie bałtyckim farm wiatrowych, zlokalizowaną na zachodzie Litwy. Jednym z długofalowych celów spółki jest zwiększanie inwestycji w zieloną energię, prowadzące do redukcji zanieczyszczeń, przeciwdziałania zmianom klimatu oraz ograniczenia importu i eksportu podstawowych źródeł energii.

A teraz kilka faktów o spółce:
1. Fair Value Q3 YTD jest na poziomie 28PLN i wezmy pod uwagę, że to jest OZE na który jest teraz mocny hype! Ja stawiam na około 50PLN
2. CAP 436 mln PLN ile wynosi CAP Columbusa?
3. Zysk Brutto Q3 YTD - 299 163 000 EUR, Zysk Netto Q3 YTD - 14 230 000 EUR (60 343 954 PLN)
4. Po 3 kwartałach zysk jest większy o prawie 80%
5. Spóka zakłada wypłate dywidendy na poziomie 70% zysków, około 3,5 PLN

Gdzie w 2020 roku szukać wysokich dywidend?
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Gdzie-w-2020-roku-szukac-wysokich-dywidend-7802724.html

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INTERAOLT -0,84% 11,54 2022-03-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.