Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Witam I dziękuję! :) radzio p..io spełnił swoje zadanie

Moja subiektywna wycena fundamentalna to grubo powyżej - wystarczy przy 5% rentowności na kontraktach wartych 150 mln PLN wychodzi 7,5 mln zysku co przy 5 mln akcji daje 1,5 pln dywidendy z samego zysku na 1 akcję cena do zysku na poziomie 10 daje wycenę 15 pln do tego dochodzi bardzo mały ff i możliwość :D spekulacji :D.
Jeśli spółka jest "porządna" i realnie podchodzi do biznesu i zna się na tym co robi a z dotychczasowej działalnosci i zrealizowanych kontraktach ewidentnie tak wynika to spokojnie możemy siedziec i czekać , jesli natomiast spółka byłaby by bardzo "nieporządna" to bardzo prawdopodobne jest wejście spekuły lub nawet przejęcie pakietu kontrolnego przez potencjalnych "inwestorów" patrz ostatnio Budvar :D.
Oczywiście wariant I + wariant II wzajemnie się nie wykluczaja (oczywiście poza przejęciem pakietu większościowego przez "inwestora" :D)

Ja Wam tutaj tylko nakreśliłem możliwe scenariusze , każdy musi słuchać swego własnego sumienia :D
radzio-p..io nieswiadomie częściowo spełnił zadanie :)

Pozdrawiam Was i do usłyszenia za parę dni- ja tutaj dalej będę :)
To mówiłem Ja Wasz Misio Inwestor

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AEDES 25,00% 0,10 2017-10-12 15:00:12
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.