Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,32 zł , zmiana od tamtej pory: -31,02%

Re: Wielkość dywidendy za 2019 rok.

Ja też zimą o tym wspominałem, ale wiesz, tu chyba jest niewielu rzeczywistych inwestorów. Szczególnie w wartość. Lena jest fantastyczną spółką do bezpiecznych inwestycji. Przy wysokich wycenach ogranicza to jednak potencjalne możliwe procentowe zyski. Dlatego okazje, gdy taka spółka jest dramatycznie tania, takie jak zeszłej zimy, trzeba wykorzystywać. Ja też cisnąłem wtedy, ile mogłem, sprzedając inne, mniej perspektywiczne akcje. Teraz zaczyna się robić odwrotnie - przy cenach w okolicy 4 zł zastanawiam się, czy nie sprzedać pakietu Leny z dobrym zyskiem, żeby kupić inne spółki, które są wycenione bardzo słabo.

A tak poza tym, to już wtedy o tym myślałem (i chyba pisałem) - jakim trzeba być desperatem, żeby sprzedawać Lenę za 2,50?! Przecież to szaleństwo.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LENA -0,43% 2,29 2026-04-29 15:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.