Przejrzałem raport... Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem :)
Spółka jeszcze nigdy nie miała tak dobrej sytuacji finansowej (10mln w kasie spółki!) oraz perspektyw jakie zafundowały nam obecne czasy :)
Na forum wszyscy płaczą o ten system premiowy... Przecież to bardzo dobre rozwiązanie, bo po pierwsze przy tym free float to i tak wszystko poszłoby w postaci dywidendy do prezesa i jego funduszu, więc zgarnąłby wszystko dla siebie, a tak może wynagrodzić kadry zarządzające oraz pracowników :)
Po drugie, emisja jest tutaj wskazana, aby choć trochę rozwodnić kapitały - choć zapewne pracownicy również szybko akcji się nie pozbędą przy takich perspektywach. I może po tej emisji dla pracowników następne premie będą właśnie już w postaci dywidend, to i dla nas jakiś bonus wpadnie :)
Przez moment zastanawiałem się, czy to wklejać, bo niektórzy mogą mieć problemy z otworzeniem raportu (zbychu), więc żyliby w nieświadomości, ale niech będzie :)
"Ponadto Spółka istotnie zwiększa zajmowaną przestrzeń laboratoryjną, produkcyjna i magazynową. Na finalnym etapie są rozmowy z Gdańskim Parkiem Naukowo – Technologicznym, w którym od początku swojej działalności Spółka funkcjonuje i gdzie ma siedzibę. Prowadzone rozmowy mają doprowadzić do wynajmu nowych powierzchni 9 BLIRT S.A. RAPORT Kwartalny 01.07.2020 – 30.09.2020 laboratoryjnych, spełniających standardy jakościowe, co powinno ułatwić planowane wdrożenie systemu jakości ISO 13485." - chyba nie trzeba tłumaczyć na co to się może przełożyć w kolejnych miesiącach :)
"W trzecim kwartale 2020 r. działania Spółki w obszarze prac badawczo rozwojowych skupiały się na zwiększaniu skali i efektywności procesów produkcyjnych. Zespoły R&D pracowały też nad innowacyjnym produktem używanym m.in. do diagnostyki wirusów i pracy z RNA, a kolejnym etapem tych prac będzie złożenie wniosku patentowego. Dodatkowo Spółka powołała osobną strukturę pracującą nad nowymi rozwiązaniami diagnostycznymi związanymi z diagnostyką i profilaktyką zakażeń układu oddechowego ze szczególnym uwzględnieniem COVID-19." - niech tylko pojawi się jakiś komunikat ESPI związany z tymi pracami... przecież taki zbychu to nie wyrobi z pisaniem postów naganiających na spadki i co najlepsze sam będzie kupował akcje, ale już na górnych widłach, bo inaczej mu się nie uda :)
Pozdrawiam trolli i ich naczelnego :)