monia
idziesz dzownisz do BM mowqisz zeby zablokowli akcje pod wezwanie musizz tam w zaleznosci od BM zaplcic chyba 30zl to maks za wydanie swidecwa,i blokuja do czasu wezwaniamoze byc tak ze po przkeorczneiu 90% wiecej nie da sie odkupic dokonuje firma squeeze outu czyli przymusowego wykupu jak na BGZ zazwyczaj po cenie po kotrej 90% prog przkroczuli czyli nie nizszej niz w soatnim wezwaniu po przkroczeniu 90% wtedy z automatu blokujecie ci akcje BM i nie masz juz wyjscia sprzedaz idzie po cenie zaproponowanej przez wyzwajacego1!
zaskoczyla mnie ta decyzja KGHM duzooooooo daja!!!!
przeciez po wynikach az smierdzi terupem!! kapitaly wlasne dlugi,etc aktywa obaiwalem sie tego kupic a teraz widze ze kghm solidnie przpalca!85% widocznie chca za nieudze wbre pienidze kupic ale ja bym tyle za ta spolek nie dal dlatego jej niekupilem nawet przy 3zl!
czy szkoda?
nie choc to przyklad ze duzy podmiot moze byc fair owbec wielu akjconariuszy dali wyzsza cene niz roczne maks wiec poniekad bardzo dobrze,natomiast za obewcny stan firmy ja bym nie dal yle prznigdy!
to swidczy ze z jednej strony taki podmit w akcjoanracie z takim pakietrem jest sklonny do rpzjecia tylko kwestia ceny! badz moze zwolac walnei dokonac emiesji akcji,ale rzy takiej ilosci w obrocie to mus ie nie kalkuluje! lepiej kupic izdajc! choc cena przjecia duzaaaa a premia 85% to taka mala ameryka na birpmecie:)
ta mala ilsoc mnie zmiszla,nie wzielem jej pod uwage mimo wynikow tragicnzych i sytyacji w spolce a to byl kandydta do rpzjecia!skoro 66% mial KHM w niej a do skupineia tylko 2,1mln akcji!