Dnia 2010-07-16 o godz. 17:55 magnes. napisał(a):
> Z dokumentu wynika , że
1.3.5. Ryzyko związane ze
> strukturą akcjonariatu
Na dzień sporządzenia niniejszego
> Dokumentu Informacyjnego, główny akcjonariusz, Sovereign
> Capital S.A. wraz ze
swoją spółką zależną Mestria Holdings
> Limited, posiada 89,41% akcji w kapitale zakładowym
> Emitenta,
uprawniających do 89,41% głosów na walnym
> zgromadzeniu Emitenta. W związku z tym istnieje ryzyko, iż
> mniejsi
akcjonariusze nie będą w stanie przegłosować na
> walnym zgromadzeniu Emitenta innych projektów uchwał niż te
> popierane przez większościowego akcjonariusza. Dodatkowo
> istnieje ryzyko, że główny akcjonariusz może
zdecydować o
> zbyciu części lub wszystkich posiadanych akcji Emitenta. W
> przypadku nagłej decyzji o sprzedaży
znaczącego pakietu
> akcji Emitenta za pośrednictwem rynku, kurs akcji Emitenta
> moźe ulec obniżeniu, co moźe wiązać
się z koniecznością
> poniesienia strat przez pozostałych akcjonariuszy Spółki.
magnes - nie pisałem , że we wtorek się coś wydarzy a , że do wtorku potrwają wzrosty ale po dziesiejszym notowaniu spółeczki myślę , że potrwają może i dłużej . .Co za tym przemawia :
- w/g mojej oceny sprzedają osoby prywatne które mają akcje serii B kupione po 0,40 zl
w ilości ~500 000 przez 2 sesji przemieliło się prawie połowa
-- natomiast emisje serii C objął Soverign Capital i Wibo NV
- liczyłem , że nie będą tak szybko sprzedawać ale podaż jest zauważalna a i popyt także występuję ale nie na wysokich poziomach
- także dużych wzrostów chyba nie należy oczekiwać do czasu odebrania akcyjek od pozostałych
- większych wzrostów oczekiwałbym może od wtorku , nawet mocno spekulacyjnych jest tylko 1%ff a Sovergin Capital to wytrawny gracz i pozostaje graczem długoterminowym
poniżej wkleiłem tekst .
- natomiast wielką niewiadomą pozostaje drugi akcjonariusz z prawie10 % kapitałem Wibo Nv który ma 4 350 000 akcji jeżeli nie zależy im na szybkim wyjściu ze spółki to jazda tu będzie przednia .
Ale to są tylko moje przypuszczenia , decyzje podejmujesz sam .
W latach 2007-2010 Werth-Holz przeprowadził emisje akcji i obligacji, z których pozyskał łącznie 18,68 mln zł. Ostatnia emisja miała miejsce w marcu 2010 r., spółka wyemitowała wówczas 1,3 mln akcji po cenie emisyjnej 0,6 zł pozyskując 780 tys. zł.
Sovereign Capital, który kontroluje 89 proc. akcji Werth-Holz nie zamierza szybko wychodzić ze spółki.
"Na pewno będziemy długoterminowym graczem, chcemy budować wartość tej firmy. Nie mamy obecnie jeszcze konkretnej strategii wyjścia, myślę że wszystkie opcje są otwarte" - powiedział Madej.(PAP)
gsu/ asa/