1. Artykuł - moje zdanie na temat rzetelności dziennikarzy znasz. Proszę cie, pokaz mi w bilansie komputronik należnośc od karen, a z karen zobowiazanie. To komputronik na dzień podpisania umowy inwestycyjnej był winien do karen 7 milionów złotych z tytułu pożyczki którą komputronik wziął z karen (umowa na 15 milionów - z czego 7 baniek komputronik rozliczył). Buczkowski i piotrowski to raportowali. Dziennikarz napisał , że powstaja należności??? To bilans pokazuje czy powstają czy nie. Być może komputronik pożyczył pieniadze z karen aby spłacać weksle karen do seb. Trochę to pokrętne, ale możliwe. Spłacał i robił potrącenia i być może 7 baniek z pożyczki tak rozliczył. Ale nigdzie nie ma informacji, że techmex był winien do kompa 20 baniek. Komputronik kupując długi z seb wyłożył tam kasę, ale odzyskał ją sprzedając to, co nabył w seb do elkorn. Temat się zamknął. Buczkowski to raportował. asd - jesteś winien mi 2 złote, ja ten dług sprzedaję buczkowskiemu. Buczkowski odbiera ci 2 złote, ale za pół roku loona żąda od ciebie tych dwóch złotych. Zapłacisz???
2. Oświadczenie zarządu - no i chyba zobaczyłeś ten wałek komputronika. Buczkowski sprzedał do elkorn coś, czego nie był do końca właścicielem. Dlatego napisałem o frajerstwie biznesowym paszynskiego, chociaż byłbym daleki aby mu to zarzucić (buczkowskiemu zresztą też). Jeden i drugi frajerem nie jest. Buczkowski sprzedał coś czego jeszcze nie miał, a paszynski razem z elkorn na to padł, bo pewnie dogadali się z buczkowskim. Elkorn tych wierzytelności techmex nie potrzebował, to buczkowski potrzebował żeby mu zeszły z bilansu aby nie tworzyć rezerw. Pewnie ułożył się z elkorn, a potem pokazał fakiego. Dymanie moim zdaniem na całego. Zresztą raporty i bilanse ccenergy wskazują to jasno. Dużo, dużo jaśniej niż drętwe tłumaczenia prezesa buczkowskiego. Powiedz, skoro seb sprzedał wierzytelność do komputronik dlaczego nie uruchomił tych weksli przeciwko karen??? Debile??? 9 baniek odpuścić??? Nie, nie mogli użyć ich, bo sprzedali wierzytelność wekslową do komputronika. Komputronik natomiast sprzedał wierzytelnośc wekslową do elkorn. Czy komputronik mógł użyć weksli??? Nie, bo wierzytelność wekslową miał już elkorn i to on mógł użyć weksli. Komputronik zrobił wałek licząc na przewlekłość spraw sądowych i na to, że z weksli sądy wydają nakaz zapłaty z natychmiastową klauzulą wykonalności. Zwróć uwagę, że był jeszcze jeden powód dla którego buczkowski uruchomił weksle. Nakaz zapłaty z ccenergy na około 2 miliony. Gdyby buczkowski nie miał nakazu z weksla nie potrąciłby sobie tej kwoty i komornik szybciutko wparowałby do komputronika. Wystarczyłoby zająć rachunki bankowe i komputronik miałby bardzo poważne problemy. Dalej nie pozostało nic innego jak wyrywać co się da (np akcje serii E). Niech buczkowski powie w czyich rękach jest emisja ponad 1.3 miliona akcji komputronika. Jakieś sifalo, jakiś fundusz. W aktach sprawy sądowej z sądu rejonowego w poznaniu, jak wróbelki ćwierkaja są jeszcze nazwy dwóch spółeczek prawa cypryjskiego, które chcą tych akcji. Ciekawe z kim są związane te cypryjskie wynalazki? Z paszynskim? Wątpię. Nie moja to sprawa, ale kupczeniem akcjami własnymi spółki publicznej powinien się zainteresować knf. Co do zapisów w sprawozdaniach to odnoszę wrażenie, że miarodajne dla ciebie są tylko te z komputronik. A techmex i karen dalej ccenergy także raportowały i pisały sprawozdania. To komputronik żąda 9 baniek plus odsetki i to u niego w bilansie powinny się znależć zapisy mówiące skąd i dlaczego ktoś ma mu wybulić 9 plus odsetki. CCenergy pokazało, że nie należy się to kompowi, a komp dopisał sobie po prostu do przychodów kwoty z weksli. Ja twierdzę, że się nie należy, ty twierdzisz, że należy. Sprawy są w sądach i to one je wyjaśnią, ale wałek jest.
3. Weksel został zakwestionowany przez sąd - wg mnie nie wprowadzam w błąd. Sąd zakwestionował nakaz, więc zakwestionował także użycie tego weksla przez komputronik. Jednocześnie dopuścił interwencje elkorn, który, jak wiesz jest moim zdaniem właścicielem wierzytelności wekslowej którą mu buczkowski sprzedał, czyli także weksli. Własnie to, że interwencja doszła do skutku, a opozycja komputronik została odrzucona dowodzi, że sąd nabrał co najmniej wątpliwości, co do wydania nakazu dla komputronik. Sąd zakwestionował w całości powództwo z weksla i zepchnął sprawę do trybu normalnego. Ale, co ma wisieć nie utonie. Prezes buczkowski będzie mógł przed sądem udowodnić, że 4 bańki mu się z karen należą. Czekam z niecierpliwością na informacje zwiazane z obroną jego popisowego wałka i uzyskaniem ponownie nakazu na karen znaczy ccenergy.
Powtórzę to , co pisałem. Czytamy te same papiery, ale dochodzimy do różnych wniosków. Ja twierdzę, że komputronik zrobił wałek i patrząc na rozwój wypadków dotyczący tej umowy inwestycyjnej utwierdzam sie w tym coraz bardziej.