Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: WAŻNY RAPORT

Dnia 2011-09-02 o godz. 12:15 ~george napisał(a):
> Dziękuję za cenne uwagi . Jestem na giełdzie od czerwca
> 1993 r. i trochę przeżyłem Uważam że powinniście bardziej
> racjonalnie spojrzec na firme zamiast ja bez przerwy
> wychwalać. Firma w stosunku do wartości księgowej jest
> wyceniana bardzo nisko na poziomie 0,3 Podobnymi wycenami
> charakteryzują się firmy bardzo mało wiarygodne np. Jupiter
> albo CC ENERGY. Obecny prezes najpierw doprowadził niezłą
> przecież firmę prawie do upadku z powodu opcji walutowych
> teraz okazuje się że musi sprzedać część (mostostal
> energomontaż ) która miala przynosic zyski a jest kulą u
> nogi a za chwilę będzię słabe wyniki firmy zwalal na
> kryzys który sie zaczął. Mam niewielką ilość akcji
> kupionych po ok 14 zł i życzę wam i sobie wzrostów i
> rozwoju firmy w co niestety pod rządami prezesa Siwca coraz
> bardzie wątpię.

Teraz już troszkę sensowniej napisałes. Ale jak słyszę że rynek się nigdy nie myli, czy raport skonsolidowany za pierwsze półrocze jest zły to aż sie czytac tego nieda. Bo jak niby miał byc dobry skoro w tym okresie mieli jeszcze w grupie spółke przynoszacą cały czas straty. Teraz juz nie maja elektromontazu, a bez tej spółki zarobili prawie 6 mln zł w 6 miesiecy. Są ludzie którzy patrzą na co to było lub co jest obecnie, a nie na to co bedzie np. za .2-3 lata, a to duży bąłd w mysleniu. Ty zdecydowanie zaliczasz się do tej grupy, która patrzy na to co w spółce było lub jest obecnie, a ja do tej grupy co stara się przewidziec co moze byc w przyszłosci. Róznica jest taka, że ludzie którzy patrzyli na to co było w danym momencie sprzedwali np te spółki o których pisałem wyżej (kghm po 20 zł, lotos po 7 zł czy amicę po 3,50 zł) bo było bardzo źłe, a ta druga grupa w tym samym czasie kupowała bo starała sie przewidziec do będzie za 2-3 lata. Kto na tym lepiej wyszedł to sam mozesz obecnie ocenic. Stare dobre powiedzenie mówi; "nia giełdzie bój się jak jest dobrze, bo jak jest źle to jest juz za późno"

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ROPCZYCE 0,43% 23,40 2025-11-20 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.