Pewnie masz rację, tylko nie trzeba być piekarzem, aby jeść chleb, nie trzeba zatrudniać 10 sprzedawców, aby sprzedawać. Są różne kanały dystrybucji i nawet jedna osoba może to inteligentnie ustawić. Wtedy strona www jest albo dla detalistów i mniejszych wykonawców / projektantów (choć raczej nie bo nie ma żadnego mechanizmu zakupowego, a szkoda....), albo www służy tylko, jako informacja dla hurtowników, a to oznacza, że jest tylko wizytówką pre i post meetingu. Serce sprzedaży odbywa się na meetingach branżowych.
LUXIMA otrzymuje propozycję bycia tu i tam, aby się pokazać, czyli ktoś z zewnątrz może to wesprzeć, ale nie może być tak, że temu komuś zależy bardziej niż samej firmie. Już raz taką postawę ćwiczyłem na niejakim ATON-ie i baaaardzo tego żałuję. Nigdy więcej.
Wg mojej wiedzy na ofertach skorzystali konkurenci LUXIMY , np. PHILLIPS przyjął propozycję i ma z tego pierwsze frukty. A dlaczego porównuję LUXIMę do PHILLIPS-a. No dlatego, że po pierwsze robi to sama LUXIMA mówiąc na nowej stronie www tak cyt" Dążymy do budowania pozycji znaczącego w świecie eksportera opraw oświetleniowych wykorzystujących najnowsze osiągnięcia w dziedzinie półprzewodnikowych źródeł światła LED".
Ja też dążę do bycia multimilionerem dzięki posiadanemu pakietu akcji LUXIM-y....
Tylko obecnie oba stwierdzenia brzmią równie śmiesznie, bo coś mi się zdaje, że nie ma podstaw by w IV kw. spółka odnotowała zyski. Jakoś nie słyszeliśmy o kontraktach.
Czy LUXIMę tez obejmuje sprawa wycofywania z giełdy akcji groszowych lub scalania, czy to nie obejmuje NC?