Spółka miała czas na opublikowanie raportu do końca dnia 16-11-2020 co jej się udało zrobić. Jak i przy poprzednich raportach jest on "niestety" na ostatnią chwilę. Z drugiej strony gdyby ów inwestor interesował się spółką rzetelniej wiedziałby, że wcześniej też były takie przypadki. W sumie jest chyba nawet postęp bo poprzedni wymagany okresowy był po 23 ;) Oby ta tendencja się utrzymywała.
Trochę śmieszno, a trochę straszno - przy tej cenie za akcję spółki, z mojego obserwacyjnego doświadczenia na NewConnect wypada się cieszyć, że w ogóle podaje raporty terminowo. Generalnie podstawy i minima relacji inwestorskich są poprawne.
Niezmiennie martwi mnie, że spółka w "opisówce" raportu opowiada o swoim szerokim wachlarzu zainteresowania różnymi OZE ale czeka na korzystną czy też korzystniejszą legislację. Gaz ziemny to dobra długoterminowa perspektywa zgodzę się. Ale obecnie na rynku ze względu na dotacje rządowe i co za tym idzie popyt panuje korzystny trend dla fotowoltaiki. Ten trend nie będzie trwał wiecznie. Rynek indywidualny a i instytucjonalny się w końcu wysyci. Przypuszczam, że największy boom to jest/będzie ten kończący się i przyszły rok. Rozumiem, że nie można iść od razu w produkcję ogniw czy innowacyjnych technologii ale nie wejście chociażby w montaż instalacji w celu zbierania doświadczeń i odgryzienia chociażby małego kawałka tego tortu który mamy obecnie na stole wydaje się być przegapianą szansą. Zwłaszcza dla spółki pragnącej być postrzeganą jako posiadającej szeroki portfel rozwiązań z kategorii OZE.
No ale może nie wiem wszystkiego co w spółce piszczy i zostanę za jakiś krótszy bądź dłuższy czas pozytywnie zaskoczony. Czego sobie i innym inwestorom OZE życzę.