Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,09 zł , zmiana od tamtej pory: -0,65%

Re: W obliczu sytuacji na giełdzie propozycja wzywajacego nie jest ok

Ok, nie mylisz się. Ale dalej twierdzę że najbliższa rzeczywistości jest wartość na giełdzie potem biegły a potem księgowa. W wartości księgowej są aktywa, których nie sprzedasz nigdy. Jest też tzw wartość odtworzeniowa. Fajnie że sądy się za nami wstawiają, ale jak by zrobiły przy np. Apple gdzie wartość giełdowa jest 10 razy wyższa od księgowej? Trochę to dziwne. Oczywiście masz rację że wartość spółki można sztucznie zaniżać, ale te zabiegi widać w bilansie i ja się na to nie daję nabrać. Wg mnie spółka powinna być warta jakieś 3,20-3,50 ale nie teraz po brexicie i niepewnej sytuacji makro. Fakt jest że cena z wezwania wciąż jest najwyższa i nikt nie podziela zdania że spółka jest więcej warta. Zawsze na tym forum były głosy że spółka niewiadomo ile warta a kurs ciągle leciał w dół. Jak mam uwierzyć że nie są to głosy tych co nie zdążyli sprzedać? Zawsze tak tu było.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.