Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,23 zł , zmiana od tamtej pory: 3,25%

Re: VTI TFE

Misiek;
Info ciekawe, przyznaję. Nieraz się zastanawiałem i zarzekałem rzeczywistość aby VTI wszedł w gaming. W końcu się stało.
Pytanie nad czym ExitPlan pracuje. Czy to bedzie cos duzego czy raczej przecietna gierka o przynajmniej dobrej grywalności...
Tutaj przez 3 lata Zarząd zrobił wszystko w sposób iście perfekcyjny aby obrzydzić spółkę kazdemu kto odwazył się zainwestować trochę grosza na naszej GPW.
Dzisiaj rzecz jasna obserwowałem przebieg sesji. Pojawiające się zlecenia etc. Wyglądało to tak, że kilku kółkowiczów było zainteresowanych wejściem - jak najnizej - stąd zmiany cen kupna na przykład z 1.20 na 1.18!! Pewnie po to aby po kilku groszach wyrzucić z małym zyskiem. Zlecenia się pojawiały i po chwili znikały.
Doprawy chciałbym wierzyć że VTI w końcu odbije, ale do tego potrzebna jest pomoc zarządu. Informacje o tym co się dzieje w spółkach w których mają udziały. Była okazja aby wrzucić na ESPI info o współpracy Infermedica z Micsrosoftem.
Jutro ostatnia szansa żeby sprawdzić czy ktokolwiek dostrzegł nowe nabytki VTI. Ten GrenadeHub też może być bardzo interesującą inicjatywą. Ale to trzeba by szerszemu gremium objaśnić. A takich starań ze strony Zarządu nie widzę. Przykładem chocby wejście w spółkę SunDose z Lublina. Niewiadomo po co, jaki potencjał drzemie w tej spółce. Nic co mogłoby zachęcić do kupna VTI.
Kiedyś tutaj napisałem, że Zarząd wchodzi w "cokolwiek" aby do Rad Nadzorczych wsadzić członków rodzin i tym sposobem zarabiać na życie (bo na wakacje to mają pieniądz z dywidendy z LVC). ;-)
Nadzieja umiera ostatnia! Tego się trzymajmy - może jednak prezesi VTI bedą zainteresowani aby podnieść wycenę własnego (ponad 90% udziałów) funduszu. Zobaczymy czy coś się zadzieje jutro.
PS: Może pojawi się jeszcze kilka przejęć, w końcu gotówki na lokatach nie brakuje ;-) A oprocentowanie już chyba ujemne ;-)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
UNFOLD 8,55% 1,27 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.