oni wciąż czekają na swoje 3.x-4.x
a reszta w międzyczasie weźmie parę dywidend :)
a ja pozwolę sobie dodatkowo przytoczyć mój post i kris'a z początku czerwca :)
Dnia 2017-06-01 o godz. 19:09 ~kris napisał(a):
> chodzi. Same dobre info,wyniki za 1qw bdb. zysk na akcje super...perspektywy jeszcze lepsze
> a kurs sie osuwa!!!
> Niecierpliwi, znudzeni i wkurzeni oddaja (grubsi pomagaja w podjeciu decyzji zanizajac kurs 9.akcjami)
> Uwazam ze w tym momencie po trochu mozna dobierac.
> Mnie nerw nie szarpie sporo k papiera tu mam...i sie nie ruszam.
>
> To tylko moja opinia... do niczego nie namawiam!
>
> pozdro starym bywalcom!
Ci znudzeni i wkurzeni właśnie ostatnio oddawali patrząc na arkusz zleceń np dzisiaj to po stronie sprzedających pozostały nie wielkie pakieciki wystawione jawnie, średnio wychodzi poniżej 2000 akcji na 1 osobę sprzedającą aż do progu 5,83 który też by nie był zaporowy, , a potem w okolicach 6,10 ,kwestia tylko co ktoś chce osiągnąć, jeżeli czeka nas rajd to będzie się dziać szybko, jeżeli spadki to już niewiele osób zostało które mogą/mają chęć coś oddać,(ciekawe jest, że pośród drobnych - nawet więksi drobni z nie 2 a 20 tysiącami akcjami nie schodzą z ceny i te pakiety ciągle wiszą w arkuszu zleceń) a natomiast chętnych do kupowania było dziś więcej niż zwykle od zniecierpliwionych (ponad 70k wystawionych jawnie), więc może konsolidacja dobiega końca?
nie wydaje mi się by czekały nas spadki poniżej 5 tak jak to zapowiada wielu na forum(biorących się znikąd patrząc po nickach, chociażby patrząc na najbliższe lata:
2017 dywidenda 50 gr,
2018 oddane obiekty niewiele większe, ale większe niż w tym roku jeżeli chodzi o sqm, ale też z części handlowej która jest droższa (libero) więc dywidenda też powinna być interesująca
natomiast 2019 obiekty o około 2x powierzchni,
więc widać tu ciągły rozwój, wzrost zysków gwarantowany, też z kwartału na kwartał będzie wzrastała wartość akcji tym samym zmniejszając ryzyko osunięć,
uważam, że te spadki po wynikach były całkowicie nie zasadne pod względem technicznym, ale może potrzebne do dalszych wzrostów - oczyszczenie akcjonariatu/ stop losów itd.
https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=5368913&strona=1
"hejtujcie" dalej