Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Vindexus VIN co myślice

Nie, to nie była niechęć ani ironia, źle mnie zrozumiałeś. Ja też mam akcje, nie mam zamiaru się ich pozbywać (a zwłaszcza na takich poziomach) i uważam że zrobiłem dobrą inwestycję.
Jednocześnie przyznaję, że nie podoba mi się to co się z kursem dzieje tj. ogromne wahania kursu spowodowane przez pojedynczych inwestorów.
To że kurs nie chce wrócić do "normalnych" poziomów jest moim zdaniem skutkiem tego że nadal jakiś "grubas" sprzedaje akcje w dużych jak na tę spółkę ilościach. Cena akcji jest tutaj w bardzo niewielkim stopniu uzależniona od normalnych rynkowych zjawisk. Dopóki średni inwestorzy będą mieli problemy, dopóty kurs będzie oscylował wokół 3 zł. Może to potrwać pół roku, może rok albo dłużej. Inwestycja przyniesie wprawdzie kiedyś zysk ale żal bo pieniądze mogłyby już teraz pracować gdzieś indziej.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VINDEXUS 0,68% 14,80 2026-02-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.