Dnia 2015-11-06 o godz. 13:46 ~dekl napisał(a):
> masz jakąś konkretną strategię na to wszystko czy chcesz zrobić swoiste pospolite ruszenie i czekać aż ktoś bardziej zdecydowany się zajmie tym tematem. Ja np swoich nie wystawiłem bo jestem troche zniesmaczony lekturą poprzedniego tematu gdzie ludzie nie mają elementranej wiedzy o podstawach funkcjonowania systemu obrotu, nie wiedzą co to jest arkusz zleceń i jak go przeglądać......macie kogoś ogarniętego i rzeczowego co mógłby na tym etapie reprezentować tą piaskownicę bo mam wrażenie że te swoje wystawki po 99 traktujecie jak zabawe
na ta chwilę tylko pospolite ruszenie, z tego względu że nie wiem czy nas usuną z GPW.
Sądzę że w razie usunięcia znajdzie się więcej ludzi i zaczną to traktować poważniej bo będzie to jedyny sposób na odzyskanie kasy.
Co do tematu - o wiedzy na temat giełdy , toja też czasem się dziwię jak ludzie kupili akcje skoro nie wiedzą podstaw funkcjonowania na giełdzie, zapewne stąd jest tyle oszustw na giełdzie i poza nią, ale mniejsza z tym, każdy ryzykuje swoja kasą.
Ja nie mam wiedzy w kierunku prawnych kroków które można podjąć w naszej sprawie, ktoś z tego forum miał sie zorientować u radcy odnośnie tego, a także jeden z nas chciał nas reprezentować jeśli akurat będzie miał czas. Jeśli naprawdę usuną nas z obrotu wtedy podejmę kolejne, bardziej stanowcze kroki.
Być może zebranie powyżej 5% mogłoby nam umożliwić na stałe większa kontrolę działań spółki, problemem jest to że z tego co się orientuję to musimy te akcje cały czas mieć na koncie i nie możemy chyba ich sprzedać, co w przypadku udziału np 40 osób w pakiecie 5% może graniczyć z cudem że każdy nie będzie chciał tych akcji się pozbyć.