Simteract skupia się na longsellerach. Takich które będą rosły w sprzedaży nie tylko na premierze, ale na takich które będą się coraz lepiej sprzedawać z każdą aktualizacją i rozszerzeniem. Zobaczcie sobie rozkład sprzedaży takiego euro truck simulatora z którym train life jest porównywany. To są tytuły długowieczne, które mają szeroką i zaangażowaną społeczność i sprzedają się dobrze przez wiele długich lat. Z Urban Venture będzie podobnie, bo jestem przekonany że będzie wiele dlc regularnie wypuszczanych przez kolejne lata, zawierających m.in. nowe samochody, nowe miasta etc etc. To nie są tytuły do których przyzwyczaili nas polscy developerzy z innych studiów, które jak się nie sprzedadzą przez pierwsze dwa tygodnie dobrze i nie zarobią, to już przepadają. To są tytuły, które zarabiają dla spółki duże pieniądze regularnie przez wiele lat. Zatem ja też skupuję regularnie od dłuższego czasu i trzymam co najmniej z kilka lat. Poza tym kurs od debiutu przypomina mi dziwnie kurs od początku notowań cig. Tam też było z początku spokojnie przez pierwsze dwa lata, małe obroty, fundy tak samo skubały pomału, identycznie jak ci co słuchali planów i założeń firmy i przeczuwali co się będzie święcić w przyszłosci. A potem zorientowała się cała reszta i już poleciało. Tutaj ambicje i profesjonalizm jest podobny. Tak więc czekam cierpliwie :)