Dnia 2019-10-21 o godz. 22:31 lawyer_mz napisał(a):
> Dziś już było widać zwiększone zainteresowanie i siłą ulicy to jednak pójdzie do góry, niestety ze względu na sladowy ff poważniejsi inwestorzy nie mają szans tu wejść dlatego, moim zdaniem, tak to wyglada.
Cóż, zatem "poważniejszym inwestorom" zostaje kupowanie akcji spółki - matki., czyli Milestone Scientific na giełdzie amerykańskiej. Teoretycznie- nie ma większej różnicy.
Ja jednak, jako drobny spekulant, wolę naszą spółkę- corkę.
1. Nasza Milestone Medical jest tak samo amerykańska jak spółka matka.
2. Miesci się w tym samym miejscu co spółka matka
3.Ma to, co dziś jest najwazniejsze dla przyszłości całej spółki -matki: Compuflo epidural i Compuflo intra articular. Przyznaja to sami prezesi spólki matki. W nieodległej przyszłości przychody i zyski spółki matki będą składały się głównie z naszych przychodów i zysków. I to też nie jest moja opinia- tylko prezesów
4. Niski FF naszego Milestone Medical jest dla mnie zaletą, nie wadą. Dziś na spółce matce obroty przekroczyły grubo 1 mln USD, czyli około 4 mln zł ale kurs trochę spadł (bo w czwartek i piatek były szalone wzrosty a obrót tylko w piatek 2,1 mln akcji czyli dwa razy taki jak przy dzisiejszej korekcie). U nas wystarczy kilkadziesiąt tysięcy zł i kurs będzie na widłach ( pewnie podwójnych)
5. Wcześniej czy później będzie u nas emisja i przejscie na rynek główny. Wtedy akcje będą mogli w większych ilościach kupować "poważniejsi inwestorzy"
Ale ja i Ty będziemy te akcje już mieli. Kupione duuuuzo taniej.