Dnia 2022-02-10 o godz. 23:23 ~ziko napisał(a):
> A gdyby tak czysto teoretycznie nagle jakaś spółdzielnia podkupiła im kilkadziesiąt kilo akcji tak od ręki z prawej strony i podbiła cene o kilkanaście % i następnego dnia powtórzyła ten manewr to co by zrobiły słupy ? Bedą wywalać akcje aby zaniżyc kurs . Oczywiście zastanawiam sie i pytam się czysto teoretycznie ale uważam , że tylko ewentualne podłączenie się spółdzielni jest tutaj w stanie ruszyć kursem do góry . Inaczej nic dobrego nas tutaj nie czeka i nawet cena ewentualnego wykupu ze średniej będzie mało atrakcyjna.
moim zdaniem mamy miesiąc - do raportu. W jego okolicach albo nastąpi jakieś ESPI - czy to o prawdziwym powodzie tych gierek na akcjach, czy decyzji o wycofaniu z giełdy.
Wnioskuje to po zintensyfikowaniu ruchów podczas przerzucania między słupami.
Coraz bardziej skłaniam się jednak ku zejściu z GPW, bo gdyby to miało być oddawanie inwestycyjne, to przy takich wartosciach moim zdaniem poszło by ti transakcjami pakietowymi zamiast zabawy między kontami.
Tak czy siak wróciłem niedawno, więc średnią mam niską - więc przez najbliższy tydzien delikatne skubanie - w razie czego stratę przy tym kursie mogę przyjąć na klatę...a może się jednak miło zaskoczę, czego życzę wszystkim akcjionariuszom.