Ja na to patrzę trochę z innej strony. Te 35% spółki IB nie należało do hubtecha więc tylko 62% zysku ze spółki mógł trafić do naszego koszyka. Teraz jest to 97%. Nie kwestionuję słuszności zakupu spółki która wykazuje zyski. Mogę jedynie zakwestionować cenę za którą kupili udziały w IB. Tak jak wcześniej pisałem, nie mamy raportu za 2023 więc trudno tutaj cokolwiek pisać na temat ceny... Drugim problemem jest emisja 200mln akcji. Nie jest problemem to, że wpompowali 60mln w spółkę. Problemem w mojej ocenie jest to, że wpompowali 60mln po 30gr za akcję przez co mocno wpłynęli na wskaźniki spółki, które zaczynały być bardzo dobre. I tutaj rzeczywiście można się doszukiwać powodów dla których zarząd nie chciał wyjaśniać doniesień o prokuraturze. Zapewne chcieli kupić więcej za mniej co jest rzeczywiście zagraniem wyrachowanych graczy.
Podsumowując, uważam że masz słuszność. Trzeba patrzeć na ręce zarządowi ale bez chociażby 5% nic nie wskóramy.
Na pocieszenie dodam, że mimo tych wszystkich negatywnych doniesień, zagrywek etc. zarząd robi świetną robotę jeśli chodzi o rozwój spółki i spółek córek. Dobrze prowadzi marketing, ma świetne produkty, które zresztą sam używam i sobie chwalę dlatego wierzę, że spółka da zarobić. Liczę na to, że obaj wyjdziemy na tym dobrze.